Aktuelnosti

PLAVE DAME NA SVETSKOM KUPU

Poznati su svi učesnici Svetskog Kupa koji se svake četvrte godine igra u Japanu. Ono što je bitno jeste da se neće čekati završetak kontinentalnih šampionata, već su Svetska odbojkaška federacija i organizator takmičenja, saopštili spisak učesnika po 12 u obe konkurencije.

Svoje mesto je, prema očekivanjima, u ženskom delu takmičenja, zauzela i selekcija Srbije, aktuelnog svetskog prvaka. Pored naše selekcije i naravno domaćina od 14. do 29. septembra ove godine, u Jokohami, Hamamacuu, Saporou, Tojami i Osaki igraće i domaćin Japan, Rusija i Holandija (Evropa), Kina i Koreja (Azija), Kamerun, Kenija (Afrika), SAD i Dominikanska Republika (Severna i Srednja Amerika), Brazil i Argentina (Južna Amerika).

Po istom principu će od 1. do 15. decembra u Fukuoki, Naganu i Hirošimi igrati muškarci, na žalost bez naših momaka. Učestvovaće Poljska (prvak sveta) Japan (domaćin), a po istom principu kao i kod devojaka, Italija, Rusija, Iran, Australija, Egipat, Tunis, SAD, Kanada, Brazil i Argentina.

Ove godine takmičenje na Svetskom Kupu nije kvalifikaciono za Olimpijske igre, kao što je bilo u prethodnim izdanjima, ali će se igrati za bodove na FIVB rang listi.