Aktuelnosti

PREDSEDNIK PRIMIO NAJBOLJE NA SVETU

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, primio je najbolju žensku odbojkašku reprezentaciju an svetu, stručni štab, kao i predstavnike Odbojkaškog saveza Srbije. Zahvalio im se na velikom uspehu koji su postigli, na rezultatu koji su obradovali celu naciju i sve one kojima je naša zemlja u srcu širom planete. Pored njega, zlatnika iz Japana, čestitali su i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ministar sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

11Prvi čovek Srbije istakao je između ostalog, da će svi biti adekvatno nagrađeni i da će to moći da provere već za tri dana, kada će najkasnije biti uplaćene premije za zlatnu osvojenu medalju. Takođe, Aleksandar Vučić je naglasio da bi u anjskorijem roku trebalo da počnu radovi na odbojkaškom cetru, koji bi potom, takođe u najskorije vreme trebalo da bude završen i pušten u funkciju, kako bi neki novi klinci krenuli putem nekadašnjih i sadašnjih velikih asova srpske odbojke.

Za sve što je uradio i radi za srpsku odbojku, Aleksandar Vučić je iz ruku selektora Zorana Terzića dobio nagradu u vidu, ni manje ni više – zlatne medalje sa Svetskog prvnstva u Japanu, koja će, kako je predsednik rekao „stajati u zgradi Predsedništva kako bi svi koji posete to zdanje, mogli da je vide“.