Aktuelnosti

PREDSEDNIK PRIMIO ŠAMPIONKE

Zahvaljujući sjajnim rezultatima koje su postigle u poslednjih par godina, naše najbolje odbojkašice su se praktično odomaćile u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Tako je bilo i dan po dolasku, kada su veliki pehar i zlatne medalje pokazale predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Prvi čovek naše zemlje, uprkos velikim obavezama, proveo je više od sat vremena u razgovoru sa devojkama koje su mu poklonile dres reporezentacije sa brojem jedan i njegovim prezimenom, kao i loptu koji su sve potpisale. Sa duge strane, predsednik Vučić im je čestitao na velikom uspehu i između ostalog rekao:

Alek 2– Još jednom ste obradovale Srbiju. Na kanalima Arena sporta i RTS – a ovaj meč je pratio veliki broj ljudi. Imamo podatke da je i u Turskoj to bio centralni događaj te večeri, da je negde oko 15 miliona njihovih stanovnika bilo uz TV ekrane. Sad vidite kolika je to promocija naše zemlje za koju ste vi zaslužne i šta činite za naš narod. Verujem da ćemo se istim povodom videti i naredne godine kada nam iz Tokija sa Olimpijskih igara donesete zlato. Mi činimo sve da nosioci najsjajnijeg odličja u Tokiju naredne godine dobiju novčanu nagradu od 50 hiljada evra.

Pre nego što je predsedniku uručila pomenuti poklon, na biranim rečima se zahvalila Maja Ognjenović, a kao i do sada, ona i njene saigračice će biti nagrađene u skladu sa postignutim rezultatima. I kao što to uvek biva, novac će im biti uplaćen koliko za dva do tri dana.