Aktuelnosti

PREDSEDNIK UGOSTIO ZLATNE DEVOJKE

Evropske šampionke su samo nekoliko sati pošto su se na balkonu pojavile pred građanima Srbije, bile gošće i kod predsednika Aleksandra Vučića. Nekako se stekao utisak da to nije bio prijem kao svi ostali, bar kada su ovogodišnji timski sportovi u pitanju. Jer devojke su jedine u Srbiju donele zlato, na način koji se u svetu sporta retko čini, ali izuzetno vrednuje – bez poraza, sa samo dva izgubljena seta. Možda je i zbog svega toga, osmeh prvog čoveka Srbije bio, čini se, za nijansu širi nego do sada, a i jer su ga devojke obradovale u „moru“ obaveza.

-Zahvaljujem vam se u ime cele zemlje, podigle ste ugled Srbije i na tome vam beskrajno hvala. Popularisale ste ženski sport, ostvarile veliki uspeh. Dostojno ste reprezentovale našu zemlju i pokazale kako se bori, bile uspešnije od mnogih ekonomski razvijenijih zemalja – rekao je predsednik Vučić.

Prisećao se i on sam, ali i devojke, kao i Zoran Terzić, nekih momenata tokom ovog dugog, sli uspešnog leta. Na predsednikovo pitanje da li su se nadali zlatnoj medalji, selektor je rekao:

-Jesmo, samo ne znam da li ovde sme da se laže. Šalu na stranu, išli smo na medalju, na visok plasman, ali kako je šampionat tekao sve je bilo vidljivije da će u finale Srbija i Holandija.

A onda je premijer primetio:

-Ti Tijana, kako jako udaraš onu loptu, nije mi jasno… Ili Brankica kad skoči sa pet metara… Ali mi je nekako najdraže kad osvojite poen iz bloka, kad počnete da se radujete…

Opet se ubacio selektor:

-To je zato što na naj način osvajamo najmanje poena – i nasmejao sve prisutne.

Terza Alek i Gaja ZubaPriče je bilo dosta, kako naše devojke baš najviše vole da igraju protiv onih najboljih i najjačih, na primer Rusije, kako su one i Holanđanke “upropastile” željeno finale Azerbejdžan – Turska, uključili su se u priču i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, Ivan Knežević i Ivan Miljković, bilo je govora i o odbojkaškom centru.

-Već smo izdvojili određena sredstva i imaćete, nadam se, vrlo brzo još bolje uslove za rad. Naredne dve godine ste šampionke Evrope, sledi vam i Svetsko prvenstvo, pa Olimpijske igre. Verujem da ćete biti među osvajačima medalje i u Tokiju, a mi kao država smo isplanirali da im broj bude dvocifren. Dao sam predlog, nadam se da će biti usvojen, da se nagrade za najveće sportsko takmičenje na svetu povećaju – istakao je Vučić.

Rasa i AlekPredsednik je od kapitena Milene Rašić dobio specijalan poklon.

-Dobijali ste dresove i lopte sa potpisima, a mi vam kao poklon dajemo sliku sa pobedničkog postolja, dok pevamo himnu Srbije.

Ona će svakako imati posebno mesto u kabinetu predsednika, jer je odmah tako nešto napomenuo svojim sadarnicima. A kako i ne bi kada je na njoj veliki broj lepih devojaka, sa svojim trenerima, istinskim stručnjacima, koji nasmejano, onako punim plućima, na kojima su zlatne medalje, pevaju „Bože pravde“. Takvu sliku bi svako želeo da ima.