Aktuelnosti

PRVACI EVROPE POČELI PRIPREME ZA VNL 2021.

 

Aktuelni šampioni Starog kontinenta, odbojkaši Srbije, počeli su pripreme za ovogodišnje izdanje Lige nacija koja startuje 28. maja. Po ranijem planu i dogovoru, u Vrnjačkoj Banji se okupila prva grupa igrača, onih koji su ranije završili svoje obaveze prema klubovima, dok će ostali stizati u zavisnosti kako budu okončavali šampionate u kojima igraju i, gde kao i uvek, imaju glavne uloge.

Od ponedeljka se u hotelu „Fontana“ nalaze Nikola Jovović, Uroš Kovačević, Vuk Todorović, Aleksa Matić, Stefan Skakić, Stefan Negić, Milorad Kapur, Davide Kovač, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Danilo Pavlović, Nemanja Mašulović, Stevan Simić, Uroš Nikolić, Aleksandar Stefanović, Aleksandar Nedeljković i Žarko Ubiparip.

Kada je stručni štab u pitanju, nedostaje samo selektor Slobodan Kovač, koji bi trebalo da stigne „svakog momenta“, a do tada o pomenutim igračima brinu Milan Simojlović, prof. dr. Radovan Radaković, Ljubiša Ristić, Igor Žakić, Ivan Giga Popović, Filip Marković i Damjan Stančić. Sa timom su i provereni stručnjaci Dejan Vulićević i Slobodan Prakljačić, koji će trenirati selekciju do 23 godine, a u kojoj će biti mnogi od igrača sa gornjeg spiska. Naime, kada stignu oni najbolji, i kada najbolja selekcija ode na Ligu nacija, nekolicina mladih će sa pomenutim trenerskim tandemom raditi u Velikom Gradištu, tako da će svi najbolji odbojkaši Srbije ovog leta biti i te kako pod „prismotrom“.

Inače, Liga nacija će se od 28. maja do 25. juna održati u Riminiju, u Italiji, po sistemu „mehura“, gde će svih 16 reprezentacija biti na jednom mestu i igrati najpre svako sa svakim, a potom će četiri najbolje odigraju “fajnal – for” za prvu nagradu od milion dolara.