Aktuelnosti

ŠAMPIONI EVROPE PONOVO NA OKUPU

Posle više nego duge i neplanirane pauze, koju sasvim sigurno nikad nisu imali, sportisti se polako vraćaju na teren. Tako će uskoro biti i sa našim najboljim odbojkašima i odbojkašicama, aktuelnim šampionima Evrope i sveta. Velika takmičenja planirana za 2020. godinu su otkazana, ali to ne znači da ne treba nastaviti sa kvalitetnim radom. A kvalitetniji nego onaj u majici sa državnim grbom ne postoji.

Tim povodom, za nekoliko dana bi trebalo da bude okupljanje kandidata u obe selekcije. Selektori Slobodan Kovač i Zoran Terzić imaće, po svoj prilici, na raspolaganju veliki broj igrača i igračica, onih koji su već učestvovali u reprezentativnim akcijama i imaju medalje sa velikih takmičenja, ali i one koji bi trebalo jednog dana da ih naslede. Zato treba očekivati “šarolik” spisak i jedne i druge selekcije, a vremena za rad ima dosta. Naravno, mnogi će biti pod budnim okom stručnog štaba, a svima će dobro doći par nedelja kvalitetnog rada i pre početka klupskih priprema, jer skoro sve sezone startuju već u septembru. Kako stvari stoje, najveći deo posla imaće svakako kondicioni treneri, mr. Vladimir Banković i prof. dr. Radivoje Radaković, ali, s obzirom na broj kandidata, i ostali članovi stručnog štaba. A oni su najbolji na starom kontinentu. Verovatno će biti i onih koji bi želeli nešto od njih da nauče i isprate neki od treninga, pa će im to svakako biti omogućeno.

U svakom slučaju, spiskovi bi uskoro trebalo da budu objavljeni, potom i dat znak za start. Stare snage i “neki novi klinci”, a sve za za dobro srpske odbojke i nove velike uspehe. Tako to rade najbolji.