Aktuelnosti

RADNIČKI BI DA TUŽI OSS

Nekoliko dana pošto je OSS doneo odluku o zvaničnom završetku svih liga u Srbiji i napravio spiskove svih učesnika istih u narednoj sezoni, oglasio se ženski odbojkaški klub Radnički Beograd saopštenjem u kome ističu da je, po njima napravljen ozbiljan prekršaj, s obzirom da smatraju da im je uskraćeno da izbore status člana Superlige.

– U godini u kojoj SD Radničnki slavi 100 godina i u kojoj mu je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dodelio Sretenjski orden za zasluge u sportu, OK Radnički je suočen sa najvećom nepravdom u svojoj istoriji, da mu se van terena oduzima nešto što su velikom borbom na terenu zaslužili. OSS je nezakonitu odluku doneo preko noći, na elektronskoj sednici, bez konsultacija, rasprava, dogovora ili barem informisanja kako našeg tako i verujemo ostalih klubova – navodi se u saopštenju kluba.

Navodeći odluku kao “skandaloznu” napominju da se sve lige proširuju, osim najelitnije. Navode i da je Supeliga Srbije očigledno prisvojena od strane rukovodstva OSS da može da donosi odluke kakve njima i njihovim interesima odgovaraju.

– OSS nema mogućnost promene propozicija takmičenja u toku takmičarske sezone na koju se odnose (Član 160. Zakona o Sportu). Naime, u skladu sa ambicijama kluba, naš prvi tim, koji ove godine nastupa u Prvoj ligi Srbije, odigrao je izuzetno kvalitetno i u 16 kola zabeležio 12 pobeda uz 4 poraza. Dva kola pre kraja takmičenja Radnički se nalazio na drugom mestu, koje je garantovalo plej – of utakmice za plasman u Superligu Srbije i to protiv pretposlednjeg tima iz najjačeg ranga takmičenja.

I na kraju, najavili su da će pravdu potražiti i na sudu i pozivaju istomišljenike da im se pridruže

– Naš klub ne priznaje ovu odluku OSS i u skladu sa tim će u narednom periodu, poštujući zakone Republike Srbije i sve pravne norme i oruđa, pravdu potražiti sudskim putem i tražiti da se navedena odluka suspenduje. Zakoni se moraju poštovati, a naš klub je spreman da svoje pravo dokaže do najviših srpskih i evropskih sudskih instanci i arbitraža. Pozivamo sve klubove koji su ovom sramnom odlukom OSS oštećeni, da se bez straha priključe OK Radnički Beograd u ovoj utakmici, ovoga puta ne na parketu, već u pravnoj areni i to sve zahvaljujući amaterizmu i samovolji čelnika OSS.

Photo:okradnicki.rs