Aktuelnosti

SA GLORIA KUPOM U ANKARU

Generalna proba pred početak Evropskog šampionata je uspela. Naše najbolje odbojkašice osvojile su prvo mesto na Gloria kupu, pošto su i treći susret rešile u svoju korist, protiv domaćina Turske. On je trajao pet setova, o osvajaču trofeja je odlučivao taj – brek, ali je meč bio pre svega poučan kako za Zorana Terzića tako i Đovanija Gvidetija, koji su probali veliki broj igračica, a možda i malo “krili karte” pošto će se uskoro ponovo sresti, u grupi u Ankari.

Utakmica je mogla da traje mnogo kraće jer su naše devojke vrlo brzo stekle prednost od 2:0 u setovima. Međutim, nisu uspele da udrže nivo igre do samog kraja, ali su tome doprinele i brojne promene. Blokom su naše reprezentativke osvojile 14 poena (Turkinje čak 16), servisom još deset, a to je i pored nešto lošijeg prijema servisa i učinka u napadu, bilo dovoljno da se slavi u ovom meču, u kome nije bilo lakše povređšene Silvije Popović, koja bi po rečima medicinskog dela stručnog štaba, uskoro trebalo da bude spremna.

Maja Ognjenovic-MVPZa najboljeg igrača ovog meča izabrana je Katarina Lazović, a za MVP celog Gloria kupa, Maja Ognjenović kojij je pripalo i specijalno priznanje.

Statistika Srbija Turska