Aktuelnosti

ŠAMPION EVROPE IZABRAO BIANKU BUŠU

30. 5. 2023.

Kada budu završili sa obavezama u reprezentaciji Srbije Đovani Gvideti i Bianka Buša nastaviće saradnju. Srpska reprezentativka je naime, potpisala ugovor sa aktuelnim i višestrukim šampiona Evrope, ekipom Vakifbanke iz Istanbula i time još jednom potvrdila u kakvog je igrača izrasla, kao i da nijedna u nizu najsjajnijih evropskih i svetskih medalja nije slučajno došla do nje. S obzirom da je prošle sezone igrala za ekipu PTT Spor, izgleda da je bila pod “prismotrom” skauta jedne od najboljih svetskih ekipa u poslednjoj deceniji.

-Konačno je sve završeno i mogu da kažem da ću naredne sezone igrati u Vakifu. I iskreno, jedva čekam. Ne treba trošiti reči o kakvom se klubu radi, kakvi igrači su igrali u njemu, kakvi igraju, i o svim postignutim uspesima. I ne samo igrači, već i trener. Ispostavlja se da ću imati kontinuirani rad sa Đovanijem tokom cele godine, a malo je onih koji time mogu da se pohvale. Takođe, obradovala sam se kada  sam saznala da za asistenta dolazi Sanja Tomašević o kojoj sam takođe čula sve najlepše.
Pre par godina, Bianka Buša je igrala jako dobro i u Fenerbahčeu, a sezone igranja, očigledno i sazrevanja, u Italiji, Rumuniji, Poljskoj i Rusiji, uslovile su poziv koji se jednom dobija. Ona se nije dvoumila ni časa.