Aktuelnosti

ŠAMPIONI SRBIJE – TENT I VOJVODINA

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, posle elektronske sednice kojoj je predsedavao Zoran Gajić, odlučio je da šampioni za sezonu 2019./2020. budu odbojkaši Vojvodine i odbojkašice TENT – a. Ova dva tima su u momentu prekida Banka Poštanska štedionica Super lige bila na čelu tabele, ali ne samo to, već su dominirali tokom svih 23 odigrana kola.

Kada se pogledaju rezultati sada već novih šampiona, vidi se da su zasluženo “prišili” Vojvodina 15 jubilarnu. a TENT prvu zvezdicu. Novosađani, koji su branili tron, nad prvim pratiocima imaju sedam bodova prednosti, sve vreme su bili na čelnoj poziciji na tabeli. Slično je i sa Obrenovčankama, one su imale tri boda više od drugoplasiranog Jedinstva, a njima su samo sedam dana prepustile lidersku poziciju.

Konačan redosled je onaj koji je bio posle poslednjeg odigranog kola. po tome će se i odrediti koji će klub igrati u kom evropskom takmičenju u sezoni 2020./2021. Iz Superlige Srbije ispašće samo poslednjeplasirani, odbojkaši Jedinstva i odbojkašice Spartaka, a na njihova mesta dolaze najbolji iz Prve A lige, Borac iz Starčeva i Srem iz Sremske Mitrovice. Baraž neće biti igran.

Kompletan izveštaj Izvršnog odbora i sve odluke, kao i kompletan sastav svih liga za narednu sezonu, može se videti klikom na link

https://www.ossrb.org/images/stories/Dokumenta/2020/OdlukaIOOSS121__2020(28042020).pdf