Aktuelnosti

SARADNJA NA DUGE STAZE

Ljubav japanskog naroda prema srpskim odbojkašima i odbojkašicama traje već godinama. Reklo bi se da je počela još 2006. kada su naše nacionalne selekcije prvi put učestvovale sa Svetskom prvenstvu koje je igrano u zemlji drevne kulture. Tadašnji ambasador u Srbiji Tadaši Nagai, postao je osvedočeni navijač momaka i devojaka koji su od pomenute godine do danas mnogo puta igrali pred njegovim narodom, a on sam dobio nekoliko priznanja u našoj zemlji, između ostalih i Zlatnu plaketu OSS.

22Upravo je on i inicirao posetu čelnika Hofua, njegovog rodnog grada, Odbojkaškom savezu Srbije, gde su ih primili predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević. Dogovoreno je da Hofu bude domaćin našim nacionalnim selkcijama pred Olimpijske igre koje će se 2020. održati u Tokiju. Gradonačelnik Masata Macuura je sa svojim saradnicima, među kojima su bili istaknuti funkcioneri gradske uprave, obećao je da će snositi sve troškove boravka nahih reprezentacija, kao i da će im biti čast da ugoste timove koji su među najboljima na planeti. Pozvao je čelnike OSS da dođu u posetu Hofuu i sami se uvere u mogućnosti koje pruža ovaj grad, ali i odaberu gde će naši momci i devojke biti smešteni i gde će trenirati.

11Od strane Odbojkaškog saveza Srbije, upućen je poziv da sve selekcije ovog grada naredne godine učestvuju na tradicionalnom Majskom turniru, što će se sigurno i desiti. Saradnja koju ima naša Kuća odbojke sa japanskim zvaničnicima, još jednom se pokazala kao izuzetna, a gosti su iskoristili priliku da se slikaju pored vitrina prepunih trofeja.

2 Responses

Comments are closed.