Aktuelnosti

SETOVA PET PRED AZIJSKI LET

Pred put za Fukuoku, sa presedanjem u Seulu, najbolje srpske odbojkašice odigrale su još jedan trening meč sa Turskom. Ovaj je za set trajao duže od prethodnog, odigranog dan ranije, a posle taj – breka, pobeda je pripala domaćinu.

Igra naše selekcije bila je po sistemu “toplo – hladno”, mada istini za volju u oba susreta imali su zadatke od selektora Zorana Terzića, koje je trebalo da ispune. Čak su gledale i video kako bi im stručni štab još jednom ukazao na ono što treba da rade. Turska jeste pobedila, ali je naš tim tome i te kako doprineo lošijom igrom od očekivene u nekim segmentima. Uz malo sreče domaća selekcija je dobila prvi set, u drugom je visoku prednost naš tim uspeo samo da sustigne, ali su greške koštale njegovog gubitka. Onda kao da je srpska selekcija dostigla “radnu temperaturu”, pa je zaigrala malo bolje što je donelo najpre smanjenje, a onda izjednačenje. Na kraju je bilo, kao i na početku, malo više nesigurnosti, što je odnelo pobedu, možda rezultatski malo pokvalilo utisak, ali nikako i celokupnu sliku, jer je devet setova sa selekcijom kakva je Turska bilo od izuzetne koristi.

– Videli smo gde smio trenutno, šta je dobro, a na čemu imamo da radimo. Putujemo u Japan, najpre na aklimatizaciju, da još do kraja odradimo planski treninge, odigramo još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Meksika, a onda kreće ono za šta smo se dugo spremali. Polako se oseća atmosfera pred Svetsko prvenstvo i verujem da ćemo start takmičenja dočekati onako kako smo planirali – ukratko je ocenio gostovanje u Turskjoj Aleksandar Vladisavljev, prvi asistent Zorana Terzića.

Statistika Srbija Turska

 

Photo: Refik Keskin