Aktuelnosti

SLOBODAN KOVAČ: ČUO SAM, JAVILI SU MI IGRAČI

Nekako mirno, kao što je igrao, ali i vodio srpsku reprezentaciju do zlata na Evropskom prvenstvu pre dve godine, Slobodan Kovač je primio i odluku Predsedništva Odbojkaškog saveza Srbije, da nije više selektor naše najbolje muške reprezentacije.

-Čuo sam, igrači su mi jutros slali poruke da su videli na sajtovima. Niko iz Saveza me nije zvao da mi kaže odluku. Misim da jedino to nema smisla, jer smo se u prethodnom periodu čuli kad god je bilo potrebno, pa je tako moglo i sada.

Pred polazak u klub, Belhatov, a malo posle Evropskog šampionata, gde su plavi osvojili četvrto mesto, Slobodan Kovač je bio pozvan na razgovor u kancelariju Odbojkaškog saveza Srbije.

-Da, bio sam na razgovoru sa predsednikom Gajićem. Ova odluka je bila nekako u vazduhu. Čini mi se da je bilo očekivano da podnesem ostavku, što mi nije padalo na pamet. Odluku je doneo onaj ko komanduje, ja ne mogu da utičem na nju.

Koliko si zadovoljan radom i učinkom za sve ovo vreme?

-Kao trener sigurno da nisam zadovoljan, da sam uvek hteo bolje. Na poslednja dva takmičenja nismo uzeli medalje, što je istina, ali svi ti igrači su i dalje vodeći u svojim klubovima, što govori kako smo radili. Ne bih samo želeo da se zaboravi da smo na Kvalifikacioni turnir za Tokio išli sa nekoliko povređenih igrača, a slično je bilo i u Ligi nacija ove godine. Sa druge strane, pokušali smo kroz određen vid kampova da okupimo što više igrača koji bi trebalo da budu budućnost srpske odbojke.

U obrazloženju stoji da je „Predsedništvo OSS donelo odluku da ne nastavi saradnju“…

-Sa Odbojkaškim savezom Srbije sam imao ugovor do završetka kvalifikacija za Olimpijske igre, a to je bilo u januaru 2020. Možda je moja greška bila što ga nisam produžio, ali od tada do dan danas radio sam bez ugovora. Kažem opet, nemam ništa protiv odluke, odluku je doneo onaj ko komanduje, samo mislim da je bio red da mene zovu i kažu mi to.