Aktuelnosti

SLOBODAN KOVAČ – DA, JA SAM SELEKTOR SLOVENIJE

Od svih trenera koji su se prijavili na konkurs za novog selektora Slovenije, izabran je – onaj koji se nije ni kandidovao, Slobodan Kovač. Tačnije, učinio je to njegov zastupnik, Miomir Krasić. A iako je nedelja, za mnoge prilika za odmor, ono što je prethodnih dana naslućeno, baš danas je dobilo konačan epilog.

– Samo što sam stavio potpis na ugovor koji su mi poslali pre par dana i za koji smo ranije dogovorili. Upravo ga vraćam. Znači, sada sam i zvanično selektor reprezentacije Slovenije. Posle jednog slobodnog, opet će to biti radno leto. Šalu na stranu, sa zadovoljstvom sam prihvatio ovaj izaov.

Znači, Slobodan Kovač je postao „tovariš“ i biće to u narednom periodu koji će, za početak biti ne baš dugačak.

– Dogovor je ova sezona, a posle toga da sednemo i vidimo da su obe strane i za produžetak. Ima dosta posla, najpre kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, gde će Belgijanci biti najozbiljniji protivnik. Onda ide Svetska liga, druga divizija, ali želim da odemo na finalni turnir i, zašo ne, osvojimo ga. A onda, na kraju Evropsko prvenstvo gde Slovenija brani srebro. Mislim da je polufinale trenutno cilj kome težimo.

Priča se da su igrači bili ti koji su tražili da naš nekada zlatni olimpijac, danas uspešan stručnjak, dođe na mesto selektora „zmajčeka“.

– Znam da su se čuli često sa Dejanom Vinčičem, kome sam trener u Halkbanci. On mi je prenosio njihove želje, visoko mišljenje koje imaju o meni. Lepo je znati tako nešto. Eto, sad ćemo imati priliku da sarađujemo. To su vrhunski igrači, Čebolj, Gasparini, Vinčič, Urnaut, Pajenk…

A priča se i da su čelnici slovenačkog Saveza imali među kandidatima, i pregovarali sa Stojčevim, Bernardijem, Veberom, Pjacom… I da su rekli da ako Slobodan Kovač hoće da preuzme selekciju, „svi pregovori prestaju“.

– Priča se, čuo sam i ja to… Ako je tako, za mene je to velika satisfakcija.

 

 

Trening sa Srbijom – videćemo

Dok je bio selektor Irana, Slobodan Kovač je svoj tim dovodio u Srbiju na prijateljske mečeve. Da li će sa tom „praksom“ i nastaviti“…

– Videćemo. Mislim da jedni drugima možemo da budemo od velike koristi, ali ima još do početka priprema. Ako bude bilo prilike – zašto da ne.

 

4 Responses

  1. Posle ovog bi bilo lepo finale EP Srbija – Slovenija.

  2. Srecno, puno uspeha.
    Do utakmice sa nama 🙂

Comments are closed.