Aktuelnosti

SLOBODAN KOVAČ – NAPADAMO SVE TROFEJE

Posle sjajno odrađenog prelaznog roka, u kome je u Peruđu stiglo nekoliko vrhunskih igrača, kao logična posledica im se „nadenuo“ naziv najozbijnijeg kandidata za titulu šampiona Italije. Dva poraza u derbijima u poslednjih desetak dana, posle pet uzastopnih pobeda, možda su naveli nekog na razmišljanje da će se u ekipi Sir Sejfti nešto promeniti, ali je prvi čovek kluba Đino Sirći vrlo brzo, u jednoj rečenici sve objasnio.

– Apsolutnu podršku dajem Slobodanu Kovaču, nema govora da se priča o bilo čemu na tu temu, a moram da priznam da sam od Ivana Zajceva više očekivao.

Kratko i jasno, što bi se reklo „u glavu“. Otklonio je najveće dileme, ali nije pomenuo još jedan razlog možda neočekivanih rezultata u duelima sa Trentinom i Modenom – neigranje Aleksandra Atanasijevića. O svemu tome, malo opširnije upravo sa trenerom Peruđe…

– Dugo sam u Italiji, ali tvrdim da nikada niko nije bio tolika zvezda kao trenutno Ivan Zajcev. U ranijim generacijama je bilo boljih igrača, ali društvene mreže, marketing i sve ostalo doveli su ga na nivo popularnosti koja ga je opteretio da na terenu ne pruža koliko može. Razna sponzorstva, mediji, slikanje sa navijačima i ostalo, stvorili su mu toliki pritisak da ne igra kako se očekivalo. Ponudio sam mu pomoć i verujem da će se brzo „vratiti“ na stari kolosek.

Sa druge strane, takođe velika zvezda tima, Aleksandar Atanasijević je pauzirao zbog povrede i trebalo je sačekati negov oporavak i povratak na teren. Od se desio pre par dana.

– Kakve je ovacije dobio iako je ušao pred kraj meča, cela dvorana je bila na nogama… Video sam pojedine ljude u publici koji su zaplakali. Čekali smo dugo na njega, biće nam mnogo lakše, jer nam nedostaje njegova harizmatičnost, energija, probojnost… Sa druge strane, rekao sam ljudima iz kluba da on nije Deda Mraz. Skače sve više, napravio je nedavno blizu sto skokova na treningu i verujem da će u najskorije vreme biti u startnoj postavi. Ali svi moraju da doprinesu boljim igrama.

slobodan-kovacOno što je evidentno jeste da tim iz Peruđe ima nekoliko novih igrača i da će biti potrebno i malo vremena da se sve kockice poslažu.

– Naravno, neki su „pali“ posle reprezentativnih obaveza, ali sa druge strane to su sve veliki igrači. Duša me boli zbog Marka Podraščanina, koji igra tako dobro kao nikada od kad je u Italiji, a timu jednostavno baš ne ide. Ali doći će sve na svoje mesto.

Ambicije su, bez obzira na trenutnu, svi veruju kratkotrajnu, uzdrmanost, vezane za najviši pasman. Optimizam ne jenjava.

– Naravno, napadamo šampionsku titulu, Kup Italije, Ligu šampiona. Imamo dobar tim kome fali trofej. Super Kup nam je izmakao za malo, red je da negde to „naplatimo“.

1 Responses

  1. Uzmi sto mozes vise, svaku srecu ti zelim.

Comments are closed.