Aktuelnosti

SOFIJA STIŽE SA ZLATOM IZ GRČKE

9. 5. 2023.

Na spektakularan način je okončano i grčko prvenstvo. Šampion je ostao isti, Panatinaikos, a razlika u odnosu na prošlu sezonu jeste što ga nije vodio srpski trener (Branko Gajić), ali je bitnu ulogu imala srpska odbojkašica – Sofija Medić. Ona se tako kući vraća puna srca, ispunjenih očekivanja pose nezaboravne sezone. U finalu su zeleno – bele bile bolje od najljućeg rivala, Olimpijakos, pobedivši u sve tri utakmice.

-Igralo se prvi put u dvorani OAKA, gde igraju košarkaši, pred rekordnim brojem gledalaca. Takvu atmosferu nikad nisam doživela. To šta su nam naši navijači priredili, sigurna sam, nema nigde. Stvarno su bili naš sedmi igrač na terenu. Ma cela sezona je bila za pamćenje – nije krila oduševljenje Sofija Medić.

Tako je svojoj komekciji trofeja igrajući u Mađarskoj, Nemačkoj, Rumuniji i Srbiji, dodala još jedan, možda i najvredniji, jer se zna šta u svetu sporta znači kada se kaže Panatinaikos. Da li će čelnici kluba uspeti da je zadrže i naredne godine u Atini ili će Sovija Medić promeniti sredinu, pitanje je koje bi moglo da dobije odgovor u skorije vreme.