Aktuelnosti

SP JUNIORKI: ZA TILI ČAS MEĐU OSAM

Malo zahvaljujući spletu okolnosti (nedolazak Portorika), malo više zahvaljujući kvalitetu koji poseduju (dve pobede u dva dana), najbolje juniorke naše zemlje plasirale su se među osam najboljih selekcija na planeti. Posle ubedljivog trijumfa na startu, nad Belgijom, plave nade su 2uzele meru“ i selekciji Dominikanske Republike.

Očekivalo se da je selekcija iz Juđne Amerike kvalitetnija od domačina, što je i dokazala, ali je i srpska selekcija dokazala da je na ovaj šampionat stigla vrlo dobro pripremljena i više nego sjajno motivisana. Stoga se i nije postavljalo pitanje pobednika, mada su Dominikanke osvojile neki poen više od Belgijanki. Kada je naš tim u pitanju, selektor Vladimir Vasović sa svojim saradnicima, opet je ukazao priliku svim devojkama i opet su sve imale napadački ulinak, dok su im dva libera sjajnom igrom u defanzivi to omogućavala.

Zvanično srebrne sa poslednjeg Evropskog šampionata, reprezentativke Srbije, u trečem kolu će biti slobodne, treniraće i osluškivati koje će im dve selekcije od Italije, Poljske i Belorusije, biti rivali u drugoj fazi šampionata.

Statistika Srbija D Republika