Aktuelnosti

SP KADETKINJA – POLJSKA PLAĆA DANAK

Po jedna pobeda i poraz i jedan slobodan dan su „bilten“ srpske ženske kadetske reprezentacije posle tri dana Svetskog prventsva u Argentini. Ovo poslednje je dobro došlo posle onog prethodnog, neuspeha protiv selekcije Italije, gde naš tim nije skoro pa ni zapretio velikom favoritu. Kvalitetno odrađen trening, misli usmerene ka narednom protivniku, Poljskoj (ponedeljak 22,30), ali i bolje raspoloženje i obećanje da će igra biti kvalitetnija nego do sada.

-Nismo odigrale ni jednu od te dve utakmice kako znamo – iskrena je Ana Marija Jonjev. – Poljsku smo pobedile nedavno na Evropskom šampionatu, ali tih 3:1 ništa ne mora da znači. Pet njihovih setova i tesan poraz od Italijanki govori da su došle spremnije nego tada. Moraćemo dobro da se potrudimo kako bi ih savladale, a verujem da smo kvalitetniji tim od njih i da ćemo sve dokazati na terenu.

Trijumf bi značio mesto više i lakšeg rivala prilikom kasnijeg uktrštanja, ali bi isto tako značio, što je možda i bitnije, viši nivo igre i bolju formu nego u dva prva susreta.

-Malo smo odmorili, odradili dobar trening i imali priliku da dobro analiziramo igru poljske selekcije. Poraz od Italije nije mnogo uticao na devojke i njihovo raspoloženje i očekujem da u naredni meč uđemo sa dosta energije i emocije pa verujem da će se to odraziti i na igru. U odnosu na Evropsko prvenstvo, Poljska je promenila stručni štab, vidi se poboljšanje igre, naročito preko sredine, motivisane su silno, a to se videlo u duelu sa Italijom. Uprkos tome, verujem da možemo da ponovimo dobru igru kao u Holandiji i da dobrim servisom, odnosom i ordađivanjem postavljenih zadataka, možemo da odigramo dobar meč i završimo ga u svoju korist – rekao je Milan Milošević, prvi asistent Jova Cakovića.

Popodnevna šetnja duž reke Parana, u blizini hotela, kao i centralnim gradskim ulicama, sigurno je godila devojkama koje su svesne važnosti utakmice i obećavaju da će učinini sve kako bi savladale Poljsku.