Aktuelnosti

SP KADETKINJA – TAJLAND PRVI NA UDARU

Novi izazovi očekuju najbolje srpske kadetkinje. Posle uspešno okončanog Evropskog šampionata u Holandiji, gde su sebi obezbedile vizu za Svetsko prvenstvo, došao je dan da se susretnu upravo sa tim, najvećim takmičenjem na planeti. Put do Argentine, od dan i po su „savladale“ skoro bez ikakvih problema, aklimatizovale su se na „minus pet“ za 48 sati i po nekoliko puta je svaka od njih pomenula rečenicu – „Jedva čekam da počne“.

A prvi rival će im biti selekcija Tajlanda, u noći petak na subotu od 00,30 časova.

-Zna se kako igraju selekcije koje dolaze sa azijskog kontinenta u svim kategorijama. Dobili smo snimke našeg prvog protivnika i na njima je to potvrđeno. Mnogo dobrih odbrana, do iznemoglosti, mnogo „ukrštanja“ kada je napad u pitanju. Na sve to moramo biti spremni, staloženi, jer naše devojke se prvi put susreću sa ovakvim izazovom. Važno je da ih pripremimo za igru protivnika, ali isto tako, možda i važnije je da mi odigramo onako kako znamo. Verujem da će to biti tako i da ćemo imati razloga za zadovoljstvo – istakao je Jovo Caković, selektor plavih kadetkinja.

Nedavno je, već drugu godinu, Jovana Mirosavljević bila član juniorske selekcije. Između Meksika i Argentine imala je par nedelja da se „vrati“ u ritam svoje generacije.

-Spremamo se za ovo takmičenje u Rosariju već duže vreme. Naporan put je iza nas, a ispred selekcija Tajlanda. Uporne su, igraju netipično, malo greše, dobre su u odbrani i mislim da je strpljenje ključ uspeha. Znam koliko ova generacija želi da se dokaže, očekivanja su nam uvek velika i nadam se da ćemo pobedom početi Svetsko prvenstvo – optimista j kapiten ove generacije devojčica rođenih 2000. i godinu dana kasnije.

Tek po povratku sa Evropskog prvenstva u Holandiji, Mila Kocić je saznala da je igrala sa izuzetno teškom povredom. „Pobedila“ je sve one koji su smatrali da je zbog komplikovane operacije koj zahteva duži oporavak, neće biti u Argentini.

-Još da pobedimo i Tajland i sve će biti još bolje. Bitno je da smo sve zdrave, a spremne smo uvek, tu se ne postavlja pitanje. Znamo već dosta o Tajlandu iako ih nismo mnogo gledale. Bore se za svaki poen, uporne su neverovatno, ali pitaćemo se i mi mnogo toga. Verujem da možemo da igramo na svom nivou, a to znači kvalitetno i u napadu i u odbrani, sa dosta koncentracije i tada je protivnik taj koji ima problem. Ovo smo čekali, za ovo se borili, možda i sanjali da zaigramo na Svetskom prvenstvu. Verujem da ćemo imati uspešan start – ističe najbolji mladi libero Evrope.

Na par treninga koje su devojke imale, sve gore rečeno je potvrđeno. Čekale su i dočekale svoje prvo Svetsko prvenstvo, imaju šta da pokažu.