Aktuelnosti

SP ŽENE, F6 – KONAČNO I TA ITALIJA

Sjajna igra i maksimalna pobeda nad Japanom, u prvom kolu fajnal siksa Svetskog prvenstva vrlo brzo mora da padneNagoja u zaborav. Naravno, raduje sjajna igra, odličan rezultat, izuezta igra u napadu i najbolja do sada kada je odbrana u pitanju, ali sigurno da od duela sa Italijom (utorak 9,10), svi ljubitelji odbojke (i ne samo odbojke) u Srbiji, očekuju da se nastavi u sličnom ritmu.

– Očekuje nas sigurno ništa lakša utakmica nego što je to bila prošla. Raduje podatak da smo iz poraza u drugoj fazi izvukli pouke, da smo odigrali daleko bolje, što je donelo rezultat protiv Japana, a sigurna sam da ćemo slično izdanje ponoviti i protiv Italijanki. Dan odmora nam je koristio svakako i uspeli smo da se spremimo. Radi se o donbrom timu, sa nekoliko izuzetnih pojedinaca. Na nama je da ponovimo izdanje iz duela sa domaćinom, i ako tako bude, verujem da će to biti dovoljno za pobedu – kaže Bianka Buša.

Ona je inače ponela i najveći teret u prijemu servisa u duelu sa Japankama. Od 58 servisa, na Bušu je išlo čak 53.

– Tako nešto smo i očekivali i drago mi je da sam ispunila zadatak. To mi je ustvari i u “opisu radnog mesta”. Verujem da će tako biti i u nastavku.

JovanaStevanovicSRBinactionAko neko poznaje selekciju Italije, onda je to svakako Jovana Stevanović, koja već šest poslednjih sezona igra u tamošnjem šampionatu. Izuzetno dobro zna sve igračice, njihove vrline i mane.

– Nema loših reprezentacija na “fajnal siksu” to je sigurno, a Italijanke su nam veliki izazov. Igraju dobro ceo turnir, imaju dobre pojedince i treba biti maksimalno strpljiv kada su one u pitanju. Uostalom, ne treba gledati sa druge strane mreže, već samo na svoj deo terena, najpre da se dobro odbranimo, a onda da napadamo kao što umemo i kao što smo to pokazali u duelu sa Japanom.

Stručni štab u neku ruku kao da se “raduje” utakmici protiv selekcije koja igra evropsku odbojku, a ne punu kombinacija, sa fanatičnom odbranom, gde je često trebalo i po nekoliko napada da se osvoji samo jedan poen.

– Mislim da smo u duelu sa Japanom odigrali bolju odbranu od njih, što je jako teško. To mi je prva asocijacija na taj susret. Kada je Italija u pitanju, to je prava evropska, snažna selekcija, čija je igra fascinantna na ovom šampionatu, ali nama njihova igra na neki način odgovara i tu nema nikakvih nepoznanica. Verujem da su devojke svesne situacije i da ćemo odigrati još jedan kvalitetan meč – preneo je svoja zapažanja Aleksandar Vladisavljev, prvi asistent Zorana Terzića.

I kao što sam selektor reče “sada je već vreme da se tim diže iz utakmice u utakmicu, da igra sve bolje i bolje i da bude jači u svakom smislu”. Neka bude tako, on ih ipak najbolje poznaje.