Aktuelnosti

SP ŽENE – POBEDA ZA BOJANU

Ostvarena je još jedna pobeda na Svetskom prvenstvu. Planirana i maksimalna. Portoriko se “proveo” kao prethodnoHAMAMATSU Dominikana, Kenija, Brazil i Kzahstan, ali ovaj trijumf ostao je u senci teže povrede Bojane Milenković. Ona je pri rezultatu 9:7 u drugom setu nezgodno doskočila, uhvatila se za levo koleno i sa bolnom grimasom ostala da leži na terenu. Odmah se videlo da situacija nije dobra, a mnoge devojke sa suzama u očima su joj davale podršku dok su jednu od naših najmlađih odbojkašica iznosili sa terena.

Ceo meč sa Portorikom bio je malo neobičan, najpre jer se znao ishod i pre prvog sudijskog zvižduka, a selektor Terzić je na teren poslao malo “izmešanu” startnu postavu kojoj kao da je opet nedostajalo motiva zbog neatraktivnosti protivnika. Ali, kada bi bilo potrebno, nekoliko uzastopnih poena bi skroz promenilo kako sliku na terenu tako i rezultat. Naše devojke kao da su čekale kada će ovaj meč da se završi, s obzirom da su svako malo gledale prema klupi gde im je bila povređena saigračica, a Portorikanke su su se trudile da osvoje bar počasni set, bile su blizu, vodile do pred kraj trećeg seta čak i sa tri poena prednosti, ali je serija servisa Bojane Živković odvela meč u povoljnu završnicu i put još jedne pobede.

– Dali smo šansu malo više onim devojkama koje do sad nisu mnogo igrali i oni su pokazali da na njih može da se računa, što nam je mnogo važno. Na žalost, desilo se to sa Bojanom, to je veliki “minus” za nas u ovom momentu, jer je ona jedan od važnih igrača u timu. Ali šta je tu je, to su stvari koje se dešavaju i koje treba prevazići na pravi način. Zadovoljni smo prvim delom Svetskog prvenstva, sve utakmice smo dobili maksimalnim rezultatom. Bilo je dobrih stvari naravno, čim smo sve pobeđivali, ali i situacija u kojima smo videli da još možemo da popravimo neke elemente. Sada treba da se spremamo za teži deo koji nas očekuje u Nagoji – ocenio je prvih pet utakmica selektor Zoran Terzić.

Kvartet Milena Rašić, Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, ceo meč je posmatrao “sa klupe”, nešto kasnije im se pridružila i Silvija Popović. Njihova mesta su zauzele, i kako sam selektor kaže, dobro odradile posao, Teodora Pušić, Bojana Živković, Bianka Buša, Ana Bjelica

– Srećne smo što smo na ovaj način završili prvu fazu. Portoriko je opet bio nezgodan, imali smo i peh sa Bojanom Milenković što je svakako malo uticalo na sve nas u drugom setu, ali smo smogli snage i koncentracije da pobedimo, što će nam svakako značiti u daljem toku takmičenja – rekla je Buša.

Bravo PortorikoKraj utakmice bio je za priču. Pošto je pala i poslednja lopta, odbojkašice Portorika su sve redom prišle našoj klupi gde je sedela Bojana Milenković, zagrlile je i poželele brz povratak na teren.

-Ovu pobedu posvećujemo njoj. Videle su se reakcije i svi smo bili u šoku neko vreme. Odradili smo sve utakmice kako treba, idemo u Nagoju sa željom da nastavimo u istom ritmu – rekla je Teodora Pušić.

A tamo će i četiri selekcije iz A grupe da strepe kao što su to bile selekcije kojima je Srbija u prvom delu “uzela meru”.

Statistika Srbija Portoriko