Aktuelnosti

SP ŽENE – SRPSKI BRZI VOZ

-Ovo kako igra reprezentacija Srbije je najbliže nivou na kom igraju muškarci i mi jednostavno nismo uspeliNagoja ništa da uradimo. U prvom setu smo milsili da je pored nas prošao brzi voz – rekao je posle utakmice naše i nemačke selekcije Feliks Kozlovski, trener protivničkog tima.

Tako je možda na najbolji način okarakterisao kakav je bio meč u kome su najbolje srpske odbojkašice zabeležile još jedan, sedmi (od sedam) maksimalni trijumf na Svetskom šampionatu. Dan pre, Nemice su iznenadile i pobedile Brazil, a to kao da je bio poziv na oprez Zoranu Terziću i devojkama koje trenira, da svako shvatanje “lako ćemo” može da iskomplikuje meč. Srećom, srpska selekcija, jedina sa pomenutim učinkom, svakoj utakmici prilazi sa dovoljnom i potrebnom dozom kako ozbiljnosti, želje, motivacije, što uz kvalitet koji poseduju daje kao posledicu ono što mnogi u Nagoji već zovu – već viđeno.

Da nije bilo par loših prijema servisa, ali kada je razlika bila već skoro pa dvocifrena, u prvom setu Nemice teško da bi “izašle” iz prve dekade. Napad je funkcionisao besprekorno, svi napadači su bili (opet) i te kako raspoloženi, blok je radio veliki posao, odbrana je bila na nivou, a posebna stavka je bio servis koji je protivnika dovodio do ludila. Pored svega toga, Nemice su se našle u nok – daunu. Počele su da “dolaze ksebi” tek posle više od pola sata. I tada su počele da prikazuju ono što je naš stručni štab okvalifikao kao njihov možda i glavni adut, upornost. Međutim, to je prolazilo u utakmicama sa nekim drugim, sa reprezentacijom Srbije nije moglo. BiankaBusaofSerbiarecievesJer Maja, Milena, Brankica, Stefana, Bianka, Tijana i Silvija su igrale tako da im je bilo jasno da će i ovog puta to biti maksimalna pobeda. Doduše morao je selektor Terzić da ih (tajm – autom) pred kraj trećeg seta podseti da vrate ritam i koncentraciju iz prva dva, što su one i uradile i vrlo brzo minus (13:16), pretvorile u plus (21:17) i mirno privele meč kraju.

-Nemačka nas uvek tera da igramo najbolje ili bar blizu toga, jer nikad ne posustaju i čekaju svaki pad u igri kako bi preokrenuli, kao što je to bio slučaj u utakmici protiv Brazila. Mi smo bili koncentrisani, a ono što raduje je da smo završnice, drugog, a pogotovo trećeg seta odigraloi na izuzetnom nivou, pa stoga pobeda ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje. Možemo da budemo zadovoljni, mada uvek ima stvari koje mogu bolje, jar je ovo bila jedna dobra utakmice, a takve nam trebaju, jer ih nismo imali dosta od početka Svetskog prvenstva. Sve to ako se zna da nas do kraja očekuju još dve jako teške utakmice, odnosno najteže utakmice koje nam slede, protiv Japana i Holandije – rekao je vidno zadovoljan Zoran Terzić.

Partiju dostojnu renomea jednog od najboljih igrača sveta, ponovo je pružila Milena Rašić. Možda svaku atrakciju, a jedna je bila više puta reprizirana, nije proslavljala na adekvatan način, ali da je dominirala u odnosu na blokere Nemačke, i više nego jeste.

-Znali smo da nema šale sa Nemicama, pa smo se odlično spremili. Maksimalno smo bile koncentrisane, strpljive, a visok nivo igre smo prikazali tokom celog meča to pokazuje. Možda smo se posle nekoliko laganih utakmica malo i uželele jačih mečeva, što nam je sjajno došlo pred ono što tek sledi.

O plasmanu na fajnal siks još niko ne priča, ali su svi svesni da je ova pobeda veliki iskorak ka tom, novom cilju. Dan pauze će sigurno dobro doći našem timu, ustvai dan i po skoro, jer se posle ovog (još jednog jutarnjeg) termina, sa Japanom sastaju u večernjem (sreda 12,20 po srpskom vremenu). Kako vole svi da kažu:

– Idemo utakmicu po utakmicu…

Da, ali i pobedu po pobedu. I to maksimalnu po maksimalnu, odnos setova 21:0…

Statistika Srbija Meksiko