Aktuelnosti

SP ŽENE – U NAGOJI PO STAROM

Od 24 selekcije, koliko je pre nekoliko dana počelo takmičenje na Svetskom prvenstvu, posle odigranih pet utekmica iNagoja završene prve faze, najuspešnije je selekcija Srbije. Jedino je naša selekcija imala maksimalan učinak, jedino su plave dame svakog protivnika “ispratile” sa terene maksimalnim rezultatom. Najpre Dominikanska Republika i Kenija, kao zagrevanje za Brazil, gde je srpska selekcija bila više nego ubedljiva, a onda i nova dva “relaksirajuća” meča sa Kazahstanom i Portorikom.

Na žalost, nije sve moglo da bude idealno. Povreda Bojane Milenković pokvarila je raspoloženje, mada je opet ceo tim sa osmehom na licu napustio Hamamacu i preselio se u Nagoju. Tu će se igrati drugi krug, rivali su poznati, redom Meksiko, Nemačka, Japan i Holandija, koje su već stigle u Kanko hotel i razmenile iskustva sa našim devojkama.

– Mnogo mi je žao što se dogodilo sve to sa Bojanom. Ona je jaka devojka, sigurna sam da će pregurati ovaj period, a da će nam nedostajati na terenu – to sigurno hoće. To je nekako sastavni deo sporta, imamo tri dobra primača servisa koji će nadoknaditi njen izistanak – kaže Ana Bjelica, koja je polako namestila “nišanske sprave” i jedna je od onih za koje selektor Terzić kaže da “na njih može uvek da se računa. – Što se prve faze tiče, mislim da rezultati najbolje govore koliko smo spremni i sa kakvim smo ambicijama stigli u Nagoju. Znamo šta nas čeka u nastavku, znamo snagu svih rivala, ali smo svesni da i mi možemo da igramo još dosta bolje. O planovima smo pričali, nećemo ih ponavljati, ali idemo polako, spremamo jednog po jednog protivnika.

Iskustvo i osvajanje brojnih medalja na velikim takmičenjima u reprezentativnom dresu, stavlja Tijanu Malešević u red onih na koje stručni štab uvek može pozudano da se osloni. S obzirom na novonastalu sisuaciju, i njena odgovornost biće veća.

– Uspešno smo prebrodili prvu fazu, zadovoljna sam kako igrom protiv slabijih protivnika, tako i utakmicom koju smo svi okarakterisali kao najveću proveru, duel sa Brazilom. Jedan deo smo uspešno prebrinule, očekuje nas naredni i protivnici koji umeju da budu nezgodni, ali samo ukoliko mi ne budemo igrali na svom nivou. Protiv Meksika smo igrali nedavno kao polsednju proveru za Svetsko prvenstvo, videla se razlika u kvalitetu i ne verujem da bilo šta može da se promeni.

Meksikanke su u Hofuu pre destak dana bile više nego lak sparing partner, one su se uz veliku dozu sreće plasirale za drugu fazu takmičenja, gde su imale jedan set više od Kameruna i Argentine, pa tako treba očekivati i lagan duel na startu takmičenja u Nagoji.