Aktuelnosti

SPEKTAKL NA SPENS-U MOŽE DA POČNE

 

Novosađani će prvi imati priliku da na delu vide osvajače Svetske lige 2016. U „srpskoj Atini“ počinje odbrana trona u duelima koje reprezentacija Srbije igra protiv SAD (petak), Belgije (subota) i Kanade (nedelja).

– Pripreme nisu bile duge, a opet je trebalo spremiti tim za dva takmičenja. Treba u mesec dana odigrati 14 utamica i nije akcenat u tome da li smo u formi za iščekivanja koja nam slede, već da u ovom momentu budemo bolji od protivnika. Dobro smo radili, spremni smo za teške mečeve i imamo kvalitet da pobedimo svakoga – smatra selektor Nikola Grbić.

U odsustvu Dragana Stankovića, koji je uz Nikolu Rosića na zasluženom odmoru, kapiten će biti Nemanja Petrić.

– Značilo nam je što smo dobro igrali u Zagrebu i odmah obezbedili mesto na Svetskom prvenstvu. Bila je to lepa uvertira za Svetsku ligu gde nismo nikad krili ciljeve, pa će tako biti i ovog puta, što znači da želimo opet do samog vrha. Na početku imamo tri jaka rivala, snažnije nego one na nedavnim kvalifikacijama, ali i naš pristup će biti takav da ćemo ih maksimalno respektovati, jer u današnjoj savremenoj odbojci, kvalitet je približan. Verujem da ćemo uz podršku sa tribida dobro početi ovogodišnju Svetsku ligu.