Aktuelnosti

SREĆKO LISINAC – VOLE ME U POLJSKOJ

Od prvih dana kada je zaigrao u Poljskoj, Srećko Lisinac je postao izuzetno cenjen i poštovan. Najviše „sreće“ u celoj priči imaju navijači iz Belhatova, jer igra za njihov klub, ali ne samo zbog privrženosti cele nacije odbojci, već i zbog njegovog ponašanja i dobrote, navijači svakog kluba mu aplaudiraju, traže da se slika sa njima, daruju mu poklone… Baš kao i svuda u svetu.

– Stvarno me u Poljskoj dosta vole i poštuju, zahvalan sam im na tome. I to je bio jedan od razloga zašto sam nedavno produžio ugovor na još godinu. Sjajno su me primili i kada sam se vratio sa odmora, a posle trijumfa u Svetskoj ligi, gde su baš Poljaci bili domaćini. Lepo je, ne žalim se i jednostavno nisam imao razloga da bilo šta menjam.

Znači da će i dalje biti jedan od idola, ali i jedan od najboljih igrača u izuzetno jakoj ligi. Za vikend je proglašen za MVP utakmice koju je njegov tim pobedio, drugi put u dva kola. To je običaj u Poljskoj, da se bira najbolji akter utakmice, a naš reprezentativac se baš nakupio trofeja.

– Nisam siguran da li ih imam sedam ili osam. Ma bitno je da tim funkcioniša kako treba. A igramo dobro, cela ekipa, a ja se uklapam u taj nivo.

Da nije tako, ne bi ga nedavno bilo i u revijalnoj utakmici, na oproštaju Pavela Zagumnog, i to u selekciji svetskh zvezda.

oni– Uživao sam u svakom trenutku, ne samo na terenu, već tokom cele te manifestacije. Biti u timu sa Nikolom Grbićem, Žibom, Nikolovim, Bitankurom, De Đorđijem, Leonom, Đanijem, Antigom, da na klupi, između ostalih, sedi jedan Karč Kiralji, da je tu i Ekaterina Gamova… To je jednako najlepšem snu. Ma i više od toga. Svi maštaju da igraju sa nekim od velikana, a ja sam u isto vreme bio sa velikom većinom njih. Stvarno neponovljivo. Naravno, i Marko Ivović, nas dvojica smo gledali i učili.

Za par dana ćete biti opet zajedno, ali će vas deliti mreža…

– Da, veliki derbi za vikend. Nadam se da ćemo igrati dobro kao i do sada, mada su oni mnogo kvalitetni. Od Marka u mnogome zavisi igra Rešovije, ali neka on bude najbolji na terenu, a mi da pobedimo i neću imati ništa protiv – uz osmeh kaže Srećko Lisinac.

A dva momka iz sjajne generacije naše reprezentacije se redovno čuju i razmenjuju utiske, ali sigurno i sećanja od letos.

– Dosta smo udaljeni, inače bi se i viđali. Ovako smo redovno na vezi. I ne samo nas dvojica, već svi mi koji smo letos bili na okupu. Mislim da smo stvorili takvu „hemiju“ da je to nešto što možda ni sami nismo mogli da očekujemo. Jedva čekam naredno leto.

A do tada, bitka na tri fronta u dresu Belhatova…

– Ambicije su uvek iste, visoki ciljevi i to je nešto normalno, shodno timu kakav imamo. Napadamo titulu, želimo da odbranimo Kup  odigramo što značajniju ulogu u Ligi šampiona. Verujem da ćemo ispuniti očekivanja.

Ne kažu džabe u Belhatovu „Sve je lakše sa Srećkom“.

1 Responses

  1. Ne vole te samo u Poljskoj nego svuda!

Comments are closed.