Aktuelnosti

SRPSKA KOLONIJA U ŠENŽENU

Kako stvari trenutno stoje, a sve je već (sa nekima odavno) završeno, u ekipi kineskog Šenžena u narednoj sezoni biće čak petoro Srba. Ekipa koja gaji posebne simpatije prema srpskoj odbojci, angažovala je najpre za fizioterapeuta Sinišu Mladenovića, dugogodišnjeg neizostavnog člana ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, sa kojom je učestvovao u svim velikim uspesima, a od ove godine je u muškoj vertikali. Kada je trener u pitanju, odlučili su se za Mirjanu Musulin, koja će posle Crvene zvezde, Železničara, Spartaka i Srema, tako „debitovati“ u inostranstvu.

Igrački kadar je pojačan sa Tijanom Milojević, u prošloj sezoni liberom Crvene zvezde, koja je tako odigrala samo jednu sezonu u crveno – belom i neće nastaviti saradnju sa bivšim klubom. Saigračicu će imati u Ani Jakšić, koja će obavljati ulogu dizača posle polusezone na Ubu, a prethodno u dva navrata Crvene zvezde i TENT – a. I na kraju, kao najiskusnija i sa najvećim inostranim iskustvom, Sara Klisura, na poziciji primača servisa, kojoj će posle Italije, Rumunije, Rusije, Češke i Mađarske, ovo biti prva destinacija van evropskog kontinenta.

Pored članova stručnog štaba srpske reprezentacije i igračica sa šireg spiska za Ligu nacija, u Šenženu će igrati i reprezentativka BiH Dajana Bošković, kao i u prvom delu tek završene sezone, što znači da ni ona neće biti u dresu Crvene zvezde.