Liga nacija

STATISTIKA – NIKOLA PRVI DIRIGENT

Trodnevna pauza u muškom delu Lige naciaj 2021. bila je prilika da selektori osveže svoje timove, da se pripreme za naredne utakmice, ali i za sagledavanje učinjenog u prva tri kola. Statistički gledano, naših reprezentativaca ima u skoro svim kategorijama među prvih deset, a mnogi su kotirani pri samom vrhu, shodno utakmicama koje su pobedili.

Na prvoj poziciji među organizatorima igre nalazi se Nikola Jovović. Brojke kažu da je bio najkreativniji i da je svojim saigračima davao mogućnost za najbolja rešenja u napadu. To je najbolje koristio Dražen Luburić, peti po broju osvojenih poena, ali i treći po uspešnosti u napadu. U istoj kategoriji Marko Ivović je na petom mestu. Jedan od najiskusnijih reprezentativaca je peti i u prijemu servisa, a tri mesta ispod njega svoju poziciju je zauzeo i Nikola Peković. Ali zato je libero srpskog tima peti igrač u polju. Kapiten Marko Podraščanin upotpunjuje ovaj odličan učinak svojih saigrača kao treći bloker u prva tri kola.

Plavih za sada nema samo među serverima, ali ima vremena, prorađiće i servis. Mogli bi to da osete već Japanci (četvrtak 13,00 časova), Francuzi (petak 15,00 časova) i Brazilci (subota 15,00 časova).