Liga nacija

STATISTIKA – PLAVI TRIO NA VRHU

Iako je reprezentacija Srbije trenutno blizu polovine tabele Lige nacija 2021. pojedinačni učinak naših igrača je mnogo bolji. To daje potvrdu da su mogli da osvoje još neki bod, ali da im je nedostajalo sreće, bitnog elementa koga nema u statističkim podacima. takođe, treba gledati optimistički na period koji dolazi, jer bi dobre partije pojedinaca trebalo da se uklope u celinu, a onda se protivnicima neće dobro pisati.

U dosadašnjih šest kola, najviše blokova je postavio srpski kapiten Marko Podraščanin, a kao i posle prvog vikenda, u kategoriji dizača, najviše upotrebljivih lopti svojim napadačima je dodai Nikola Jovović. U prvih deset na statističkim listama, trenutno ima najviše Marka Ivovića. On je najbolji primač servisa, a treći je kada se gleda uspešnost napada i ukupan broj osvojenih poena. Svoje mesto u „top ten“, našažo je opet i Nikola Peković, sedmi kada je u pitanju igra u odbrani u dodadašnjem toku takmičenja.

Još samo da se sve to objedini u timski rezultat, a nema sumnje da će tako i biti. Kao i još neko od momaka u nekoj od „kolona“.