Aktuelnosti

SUPER KUP ZA ŠAMPIONA

3. 10. 2023.

Super Kup Srbije pripao je aktuelnom šampionu. Za prvi trofej u novoj sezoni ili treći u kalendarskoj 2023. godini devojke iz Stare Pazove su opet za rivala imale, možda trenutno najvećeg rivala, Ub. Ovoga puta, u jednom meču, za novi pehar u klupskim vitrinama, bilo im je potrebno četiri seta.

I opet je bilo neizvesnosti, preokreta, dobrih poteza, ali i onih koji ukazuju da nova sezona zvanično nije startovala. Oba tima sa mo nekoliko promena u timu i sa par u startnim postavama, Jovo Caković i Marijana Boričić sigurno imaju još mnogo toga sa njima da uigraju, ali je trofej otišao u prave ruke i tu nema dvojbe. Devojke koje su stigle ovog leta u Staru Pazovu, mnogo su se bolje snašle, vidi se i da su uigranije, za razliku od protivnica. Recimo, Una Vajagić je pokazala da će i ove godine biti jedan od najubojitijih napadača lige, a Minja Osmajić da je zasluženo dobar deo leta provela na pripremama reprezentacije. Kvalitet više vidi se i kod Marije Miljević, koja je mnogo raznovrsnije organizovala igru svog tima u odnosu na rivala. Ub će, po svoj prilici, i u nerednim mesecima u Anet Benitez imati najveću uzdanicu, ali ovo je tek početak i ima još vremena da se mnogo toga promeni. Ono što je sigurno jeste da će rivali u Super Kupu biti i dalje glavni kandidati za trofeje. Dok drugi ne opovrgnu trenutna mišljenja dobrog dela javnosti.

Statistija Jedinstvo Ub

Jovo Caković: Trofej kao zamajac

-Čestitam svom timu na pobedi i još jednom peharu. Ima još dosta toga da se popravi u našoj igri, sastav nam je promenjen, ali verujem da ćemo to, kako sezona bude odmicala, dovoditi u red. Ovaj trofej će nam, nadam se, i biti zamajaca za ono što nas očekuje narednih meseci.