Aktuelnosti

SUSRET ŠAMPIONA

Provincija Đangsu ima 26 miliona stanovnika, a iz tolikog „uzorka“ najbolje što se tiče ženske odbojke suprotstaviće se nekadašnjim prvkinjama Evrope, odbojkašicama Srbije u Čanšuu. Za pet dana boravka u ovom gradu, devojke su već podelile hiljade autograma i osmeha za „selfije“, a sve to u pauzi između napornih treninga. Tim koji će danas igrati sa devojkama Zorana Terzića, aktuelne su šampionke najmnogoljudnije zemlje sveta, u kojoj je odbojka sport broj jedan. Sa druge strane, najboljoj selekciji u grupnoj fazi Gran prija, biće to prava provera pred završni turnir koji se bliži.

-Dobro radimo, imamo sjajne uslove za to. Ovakve utakmice uvek dobro dođu, a za nas će to biti prilika da vidimo i koliko smo dobro radili u ovom kratkom periodu u Čangšuu – istakao je selektor Zoran Terzić uz odgovor i na pitanje da li će njegov tim igrati u najjačem sastavu: -Naravno, nema razloga da tako ne bude. Očekujem dobru utakmicu, veliki broj gledalaca i pravi spektakl.

A jedna od najboljih igračica Gran prija, kandidat i za titulu MVP, Brankica Mihajlović, vrlo dobro uzna snagu kineskih klubova, s obzirom da je igrala u tom šampionatu.

-Stvarno smo zahvalni svima koji su nam omogućili da se ovde spremamo. Po priči sa nekim kineskim igračicama, koje znam od ranije, najavljuje se pravi spektakl i očekuju pune tribine velelepne dvorane. Sigurna sam da će svi koji dođu uživati, a da ćemo mi odigrati tako da budemo zadovoljne posle utakmice.

U redovima kineskog prvaka su trenutno dve bivše reprezentativke, jedna koja je bila na pripremama reprezentacije za Gran pri, kao i tri potencijalne, mlade, na koje se ozbiljno računa.

-I taj podatak govori sa kim ćemo se sresti. Bliži se „fajnal siks“, sve je manje vremena za ispravke. Nadam se da ćemo posle ove utakmice završnicu Gran prija očekivati sa još više optimizma, iako se već sada nadamo jednom od mesta na pobedničkom postolju – očekuje Bojana Živković.

A u Čangšuu se očekuje spektakl… Veče šampiona.

 

Photo: Panda MAN