Aktuelnosti

SVET SE OPET KLANJA SRBIJI

15. 10. 2022.

Najbolje srpske odbojkašice odbranile su titulu šampiona sveta. One su u velikom finalu igranom u Apeldornu savladale Brazil maksimalnim rezultatom i tako se na tron popele bez ijednog poraza. Time su velikog rivala sprečile da se prvi put popne na pobedničko postolje.

Bila je to još jedna sjajna partija tima koji je ove godine preuzeo italijanski stručnjak Daniele Santareli, koji je tako ponovio uspeh koji je pre četiri godine postigao Zoran Terzić. Finale dve trenutno najbolje svetske selekcije,  nije baš bilo dostojno poslednjeg meča šampionata. I jedne i druge jesu želele zlato, ali na najvišem stepeniku pobedničkog postolja bilo je mesta za samo jednog. Kada se prvi set okončao posle velike borbe, bilo je jasno da su Brazilke poprilično uzdržane, da najverovatnije neće uspeti da se izbore sa pritiskom. Naravno, ton igri je davala, kao i uvek, Tijana Bošković, sa 24 poena, u tri seta. Od nje je sve počinjalo, sa njom se sve i završavalo.

A završilo se ubedljivom, skoro egzibicionom igrom u trećem setu i titulom šampiona sveta. Po drugi put za redom. Svet se opet klanja Srbiji!!

Statistika Srbija Brazil