Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – NA KRAJU I BEZ SNAGE

Odigran je poslednji meč u ovoj, možda nikad dužoj reprezentativnoj sezoni. Na Svetskom kupu u Japanu, naše reprezentativke poražene su i od Dominikanske Republike, koja je, kao što je to i najavio Aleksandara Vladisavljev, imala više želje, energije i svežine. Možda je ovo bio i najslabije odigrana utakmica zbirno gledano u Hamamacuu, Tojami i Osaki, ali treba generalno pohvaliti devojke za sav trud, za uigravanje “u hodu”, za borbenost, ali i za to što su izdržale napore i odigrale 11 utakmica za 16 dana.

Dominikanke su, kao uostalom i većina reprezentacija na ovom takmičenju, “kidisale” na srpski satav, želeći da savladaju svetskog šampiona, bez obzira na sastav koji je doputovao. Njihovo glavno oružje u ovom susretu bilo je blok, mada su i servirale jako dobro i stvarale i na taj način dosta problema. Sa druge strane, naše devojke su u prva dva seta”kasno palile”, pa nisu uspevale da stignu vođstvo protivnica. Treći period su u jednom momentu “prelomile”, smanjile, ali to je bilo sve od dobre igre na Svetskom kupu 2019. U nastavku se jesu borile pritiv rivala, ali i sebe, jer jednostavno ih nije išlo. Selekcija sa Kariba je sve to iskoristila da se još više razigra i zasluženo pobedi.

Jela– Pali smo posle utakmice sa Japanom, jer posle ona dva seta, želja i borvenost nije postojala u tolikoj meri. Mislim da je na kraju pobeda Dominikanki posle četiri seta bila u neku ruku normalna stvar. Mi smo na ovaj turnir došle da igramo, da uživamo, da se imi koje smo do sada igrale manje, u neku ruku pokažemo. Zadovoljna sam jer smo protiv jačih selekcija, Brazila, Amerike, Holandije, Rusije, pokazale da smo dobar tim. a srećna sam jer su sve devojke dobile šansu, ali i svi se zdravi vraćamo kući. Glavni ciljevi za ovo leto su odavno ispunjeni, plasman na Olimpijske igre i zlato na Evropskom šampionatu, tako da nema ni najmanje razloga za bilo koju vrstu nezadovoljstva. Srećna sam jer sam još jedno leto provela sa najboljim igračicama na svetu, što smo sve to postigle, pa dogodine opet – prokomentarisala je Jelena Blagojević.

Kada je još poslednji meč u pitanju, Dominikanke su maksimalno iskoristile visinu i fizičke predispozicije, a sa druge strane naš trener Alekandar Vladisevljev šansu da priliku pruži skoro pa svim devojkama. Nisu mnogo uspele da promene u igri, ali jesu sigurno stekle novo iskustvo koje bi jednog dana trebalo da donese rezultate.

– Bilo je teško izaći u jutarnjem terminu i prikazati igru koja je dovoljna za bolji rezultat. devojke su stvarno “junački” izgurale turnir, ali nije teško zaključiti da smo prvi deo Svetskog kupa igrali bolje, koncentrisanije, kvalitetnije. Kako je takmičenje teklo, mi smo padali na svim poljima, pa su stigli lošiji rezultati. Više nije bilo energije u svima njima i zato se to završilo ovako. Ali, imali smo jako težak posao sa ovim timom, a svi znaju kako smo se skupili, da smo došli bez dana uigravanja, da se nismo ni naajbolje aklimatizovali, da su skoro sve devojke imale neke sitnije povrede, koje i te kako mogu da remete koncentraciju i igru. Zato čestitke svima njima, mislim da su neke pokazale da su stasale, druge opet da će se na njih malo duže čekati, ali generalno smo zadovoljni.

Treba napomenuti da su se devojke okupile kad je proleće bilo u prvoj polovini, a da u svoje klubove idu u jesen. Trebalo je sve to izdržati, a svi su izdržali. Pa u 2020. “Jovo nanovo”.

Statistika Srbija Dominikana

 

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2, Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

Šesto kolo: Koreja – Argentina 3:1, Dominikanska Republika – Kenija 3:0, Holandija – Kenija 3:0, Srbija – Rusija 1:3, Kina – Brazil 3:2, SAD – Japan 3:2.

Sedmo kolo: Holandija – Koreja 3:1, Brazil – Dominikanska Republika 3:1, Srbija – Kamerun 3:0, Kina – SAD 3:0, Rusija – Argentina 3:0, Japan – Kenija 3:0.

Osmo kolo: Srbija – Koreja 1:3, SAD – Dominikanska Repoblika 3:0, Kamerun – Argentina 2:3, Kina – Kenija 3:0, Rusija – Holandija 3:0, Japan – Brazil 0:3.

Deveto kolo: Koreja – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Argentina 3:0, Kina – Holandija 3:1, Kamerun – Brazil 0:3, Japan – Srbija 3:2, Rusija – SAD 2:3.

Deseto kolo: SAD – Kamerun 3:0, Dominikanska Republika – Holandija 3:2, Koreja – Brazil 3:1, Srbija – Kina 0:3. Japan – Argentina 3:1, Rusija – Kenija 3:0.

Jedanaesto kolo: Srbija – Dominikanska Republika 1:3, Brazil – Rusija 3:1, Koreja – SAD 1:3, Kina – Argentina 3:0, Kamerun – Kenija 1:3, Japan – Holandija 3:1.

TABELA

1. Kina                                 11      11       0       32

2. SAD                                 11      10       1       28

3. Rusija                             11      8       3       23

4. Brazil                              11       7       4      21

5. Japan                            11       6       5      19

6. Koreja                            11       6       5     18

7. D. Republika               11        6       5        17

8. Holandija                     11       5       6      17

9. Srbija                           11       4       7       13

10. Argentina                 11       2       9        5

11. Kenija                       10       1      10       3

12. Kamerun                  11       0      11        2