Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – OD GOTOVOG NI VERESIJA

Sa jedne strane, malo je nedostajalo da utakmica protiv Japana, pred osam hiljada domaćih gledalaca, ostane u neizbrisivom sećanju našim odbojkašicama, ne samo zbog atmosfere, već i rezultatski. Međutim, pamtiće je po tome što su učestvovale u velikom preokretu, ali nepovoljnom po njih, pa će im se u glavamu urezati samo sjajna atmosfera na tribinama i publici koja je i njihove dobre poteze nagrađivala aplauzima.

A razloga za iste je u prva dva seta bilo mnogo. Jednostavno, igra srpskog tima bila je ona kakva može da se poželi u datim uslovima. Odličan prijem servisa, dobra organizacija napada, najviše kroz sredinu, jer je visinski naš tim bio dominantniji, a onda i precizna realizacija. Igrale su odbranu kao da su one iz Azije, i prednjačila je Jelena Blagojević. I bilo je tako u prvom, pa u drugom setu, gde su Japanke bile te koje bi od početka bile prinuđene da jure rezultat, ali im nije uspevalo da stignu. Šta više, plave dame su koristile svaku priliku da povećavaju predost, pa im mali gubitak koncentracije kasnije prošao bez posledica. A onda se sve okrenulo. Mali gubitak koncentracije je postajao sve veći, što je uslovilo lošiji prijem servisa, bez koga nije bilo ni napadačke kombinatorike. Domaće odbojkašice su rizikovale servisom i rizik im se isplaćivao, a proradila im je iodbrana po kojoj su čuvene, a koja je do trećeg seta bila nemoćna. Kako su se one dizale, tako su naše devojke padale. Doduše trudile se jesu, ali kao da su upale u živi pesak, kad god bi pokušale da urade nešto, tonule bi još više. Jednostavno su upale u mašineriju Japanki i do kraja meča nisu uspele iz nje da se “iskobeljaju”.

– Posle dva dobijena seta smo se malo opustile, a one, shodno tome da više nisu imale šta da izgube, daleko rizičnije da serviraju. I uspele su u tome i tako su lakše igrali. Presudila je njihova disciplinovanija igra i kasnije im je bilo jako teško suprotstaviti se – rekla je posle meča Ana Bjelica.

GetImage.asmxNeće proći jedva 20 – tak sati, a novi azijski izazov stiže u “obliku” selekcije Kine, koja do sada jedina nema poraz i kojoj bi trijumf nad našom selekcijom značio definitivno i osvajanje Svetskog kupa. Nova prilika da se odigra jedan opušten meč, pa da se i našim devojkama možda “otkači” ruka.

– Bilo je zaista prijatno igrati u ovakvom ambijentu i krivo mi je štio nismo izdržali bar još malo da “prelomimo” utakmicu u našu korist, ali nežka i to bude škola za budućnost. Ovaj meč će sigurno ostaviti traga na igračicama, a Kina je na korak do trona i na korak je od osvajanja trofeja. Postoje dve solucije, videćemo za koju ćemo se odlučiti, u zavisnosti od toga kako se devojke osećaju. Prva je da im u najboljem sastavu pariramo što više i bolje možemo, a druga je da se devojke odmore i spremimo za meč poslednjeg kola protiv Dominikanske Republike – najavljuje Aleksandar Vladisavljev.

Treba li pobnavljati da je naša selekcija jedina u Japan stigla sa podmlađenim timom i da je svaki bod uspeh, pa čak i set.

 

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2, Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

Šesto kolo: Koreja – Argentina 3:1, Dominikanska Republika – Kenija 3:0, Holandija – Kenija 3:0, Srbija – Rusija 1:3, Kina – Brazil 3:2, SAD – Japan 3:2.

Sedmo kolo: Holandija – Koreja 3:1, Brazil – Dominikanska Republika 3:1, Srbija – Kamerun 3:0, Kina – SAD 3:0, Rusija – Argentina 3:0, Japan – Kenija 3:0.

Osmo kolo: Srbija – Koreja 1:3, SAD – Dominikanska Repoblika 3:0, Kamerun – Argentina 2:3, Kina – Kenija 3:0, Rusija – Holandija 3:0, Japan – Brazil 0:3.

Deveto kolo: Koreja – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Argentina 3:0, Kina – Holandija 3:1, Kamerun – Brazil 0:3, Japan – Srbija 3:2, Rusija – SAD 2:3.

TABELA

1. Kina                    9      9       0       26

2. SAD                    9       8       1       22

3. Rusija                 9      7       3       20

4. Brazil                  9       6       3       18

5. Holandija          9       5       4       16

6. Koreja                 9       5       4      15

7. Srbija                  9       4       5       13

8. Japan                  9       5       4       13

9. Srbija                  9       4       5       13

9. D. Republika     9       4       5       12

10. Argentina         9       0       9       5

11. Kamerun           9       0       9      2

12. Kenija                9       0      8       0