Aktuelnosti

TERZIĆ OPET NAJBOLJI U EVROPI

Srebrna medalja sa Evropskog prvenstva u Beogradu i, pre toga, bronzana na Olimpijskim igrama u Tokiju, „promovisale“ su Zorana Terzića po drugi put za najboljeg trenera u Evropi. Njemu je tom prilikom, a na tradicionalnoj odbojkaškoj Gala večeri koja je održana u Ljubljani, uručeno priznanje, uz aplauze i brojne čestitke svih prisutnih.

Selektor reprezentacije Srbije, koji je već dve decenije na čelu (istog) nacionalnog tima, istu nagradu dobio je i 2018. godine, kada je selekciju Srbije odveo na krov sveta. Ovo priznanje je nekako logičan sled dešavanja, s obzirom da je ženska selekcija Srbije jedina sa Starog kontinenta sa dva najveća takmičenja ove godine donela medalje.

Kada su u pitanju ostale nagrade, kod odbojkaša je, po mišljenju specijalne komisije, 2021. protekla u znaku Francuza Ervina Ngapea, dok je za najbolju odbojkašicu proglašena Paola Egonu iz Italije. Drugo trenersko priznanje, u muškoj „vertikali“, prilako je Loranu Tiliju, sada već bivšem selektoru Franuza, za olimpijsko zlato iz Tokija.

Pored ovih, dodeljene su i nagrade za najbolje bič – volej igrače (Norvežani Kristijan Sorun i Andreas Mol), igračice (Švajcarkinje Joana Haindrih i Anuk Verge), kao i trenera (Norvežanin Kare Mol), potom za životno delo, Grku Tanasisu Beligratisu, kao i svim organitarima Evropskiš šampionata u ovoj godini (Srbija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Poljska, Estonija, Finska i Češka).

Photo: cev.eu