Aktuelnosti

TERZIĆ POZVAO SVE ŠTO VREDI

Kao njegov “kolega” Slobodan Kovač, tako je i selektor ženske reprezentativne “vertikale”, jedan od najboljih trenera planete u poslednjih deceniju i po, Zoran Terzić, zakazao pripreme odbojkašicama. I one su, kao uostalom i svi, bez takmičenja, ali moraju koliko toliko spremne da dočekaju početak pripremnog, a onda i takmičarskog dela sezone u klubovima, odakle će po završetku istih nazad u plavi dres. Prvi dan rada je ponedeljak, 1. juni.

S obzirom da će, mada je to još nepotvrđen podatak, Olimpijske igre biti 2021. može se u neku ruku smatrati da je ovo početak rada za najveću svetsku smotru, gde Srbija slovi za jednog od najozbiljnijeg kandidata za odličja. Bilo kako bilo, stručni štab je selektoru poslao mnogo informacija, imena kandidatkinja, pa ih je on podelio u dve grupe. Prvu čine devojke koje su već godinama nosioci igre (osim Silvije Popović, koja će po istom planu i programu raditi u Baru, jer nije bilo potrebe da dolazi), a drugu predstavljaju sve one devojke za koje je procenjeno da bi “jednog dana mogle ozbiljno da zakucaju na vrata najjačeg sastava, a trenutno se vode kao perspektivne”, a igraju u dmaćim klubovima.

Tako je na prvom spisku 16, poznatih devojaka, Maja Ognjenović, Bojana Živković, Slađana Mirković (dizači), Teodora Pušić (libero), Milena Rašić, Stefana Veljković, Mina Popović, Maja Aleksić (srednji blokeri), Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Sara Lozo (primači servisa), Tijana Bošković i Ana Bjelica (korektori), i one će trenirati u Beogradu,

Drugi spisak od 23 imena, devojaka koje će pokušati da se nametnu i dokažu talenat, čine, Ana Jakšić, Anđela Veselinović, Nina Mandović, Andrea Tišma, Vanja Bukilić, Vanja Savić, Sara Carić, Tara Taubner, Bojana Gočanin, Sanja Đurđević, Jovana Kocić, Hena Kurtagić, Jelena Delić, Minja Osmajić, Milica Tasić, Mina Mijatović, Ana Pejičić, Isidora Kockarević, Barbara Batinić, Jovana Ćirković, Jovana Cvetković, Sonja Danilović i Sara Marinković. One se okupljaju na Ubu gde će raditi prvih 15 dana, a onda se sele u Beograd.

Jednom rečju, (skoro) sve ono što vredi u srpskoj odbojci od prvog dana juna biće na raspolaganju selektoru Zoranu Terzići i njegovom stručnom štabu, koji će sasvim sigurno imati pune ruke posla. A to su hteli i one i oni.