Aktuelnosti

TERZIĆEV SPISAK – OPET SA STEFANOM

Poznato je kojih 15 devojaka će braniti boje selekcije Srbije u odbrani zlatne medalje, na Evropskom šampionatu koji se igra od 18. avgusta do 4. septembra (grupa u Beogradu počinje 19. avgusta). Na spisku trofejnog selektora Zorana Terzića su onih 15 devojaka koje treniraju poslednjih nekoliko dana, a po povratku iz Tokija, i koje će on kombinovati po potrebi. a to su:

-dizači Maja Ognjenović, Slađana Mirković

-libera Silvija Popović, Teodora Pušić

-srednji blokeri Milena Rašić, Mina Popović, Stefana Veljković, Jovana Kocić

-primači servisa Jelena Blagojević, Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Sara Carić

-korektori Tijana Bošković, Ana Bjelica

Naime, po novim pravilima Evropske odbojkaške konfederacije, a shodno situaciji koju već godinu i po uzrokuje virus Kovid 19, svaki selektor na šampionatu Starog kontinenta neće morati da prijavi samo 14 igračica, već mnogo više od tog broja i moći će spisak da menja. Naravno, retko ko će na veliko takmičenje računati na 24 devojke, ali neko će možda koristiti priliku da zameni.

U odnosu na tim koji je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama, nema Brankice Mihajlović i Maje Aleksić, njihov izostanak nadomestiće Katarina Lazović i Stefana Veljković, koja se posle porođaja ekspresno vratila na teren u nameri da pomogne u ostvarenju još jednog cilja. Pored njih dve tu su još stalni član tima Teodora Pušić, Jovana Kocić, kao i Sara Carić koja je svojim talentom i igrama u Ligi nacija pokazala da je vreme da se okuša i sa najboljima.