Aktuelnosti

TESAN PORAZ OD BRAZILA

Selekcije Srbije i Brazila odigrale su, noćas po srpskom vremenu, prvi od dva planirana trening meča u Sportskom centru u Sakuaremi. Selektori Terzić i Ze Roberto su unapred dogovorili pet setova, od koji je četiri pripalo domaćoj selekciji, 26:24, 25:16, 25:23, 24:26, 15:13
S obzirom da je utakmica odigrana samo dan po dolasku našeg tima u Brazil, što znači da se još nisu u potpunosti aklimatizovale, stručni štab Srbije ima razloga za zadovoljstvo. Šansu da provedu vreme na terenu imale su sve devojke, osim Jelene Nikolić, a najefikasnije su bile Tijana Bošković sa 21, Brankica Mihajlović sa 19 i Stefana Veljković sa 14 poena. Pored njih, Milena Rašić je dodala 10, Bjanka Buša i Tijana Malešević po pet, Jovana Brakočević četiri, Maja Ognjenović 3 i Jovana Stevanović 2. Sa druge strane, najefikasnija je bila Fernanda Garaj sa 22 poena, a Natalia i Šejla su poentirale po 11 puta.
Statistički gledano, Srbija je imala za nijansu bolji prijem servisa, procenat napada bio je izjednačen, ali je domaći tim bio daleko uspešniji u bloku (16-8). Sasvim je sigurno da će igra srpskog tima biti još bolja kako se turnir u Rio de Žaneiru bide bližio početku.
Do ulaska u Olimpijsko selo, ova dva tima odigraće još jedan prijateljski meč, a u planu je da se naša selekcija sastane i sa Ruskinjama.