Odbojka Svet

TIJANA I MAJA PRVACI SVETA

Pravljenje “drim tima” iz Istanbula, ekipe Ezačibašija, već na prvom većem takmičenju pokazao se kao prava stvar. Jer zvezde poput Taise Menezes, Tatjane Košeleve, Džordan Larson, Rejčel Adams, a pre svih naše Maja Ognjenović i Tijana Bošković osvojile su Svetsko klupsko prvenstvo koje se protekle nedelje igralo na Filipinima, u Manili. U finalu su bile uspešnije od Pomi Kazalmađorea, za koji je igrala Jovana Stevanović u pet setova. Treće mesto pripalo je Vakifbanci, gde je dominantna bila Milena Rašić, jer je slavila nad Volerom, koji od ove sezone Vodi Zoran Terzić uz asistenciju Željka Bulatovića, a gde su starosedeoci Bojana Živković i Silvija Popović. Tim iz Turske je bio bolji sa 3:1.

fb_img_1477243082127Za najboljeg pojedinca ovog turnira izabrana je naša reprezentativka Tijana Bošković, a mesto u idealnoj postavi bilo je i za Milenu Rašić.

Peto mesto pripalo je brazilskoj Reksoni, šesto japanskom predstavniku Hisamicu springs iz Kobea, sedme su bile Tajlanđanke, Bangkok Glas, dok je poslednja bila domaća ekipa Logistik Manila, koja je ustvari „tim lige Filipina“, koju je vodio Branislav Moro i koja je služila samo kao „garancija“ da će svako od rivala imati bar jednu pobedu, pošto nisu dorasli ovom nivou. Ali ipak su bili domaćini.

One Response

  1. Sjajne ste bile, pratio sam.
    Krivo mi je za Volero u polufinalu, ali obrni okreni u prve četiri, sve naši!

Comments are closed.