Aktuelnosti

U POLJSKU BEZ RAŠIĆEVE

Na prvu ovogodišnju akciju, kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, naša najbolja selekcija ne putuje u kopmpetnom sastavu. Turnir se igra u Poljskoj, a neće biti novog kapitena Milene Rašić, pa se selektor Zoran Terzić opredelio da Srbiju predstavljaju Ana Antonijević, Bojana Živković, Silvija Popović, Jelena Blagojević, Sanja Malagurski, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Mina Popović, Nađa Ninković, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Bianka Buša.

– Treba podsetiti da je relativno skoro Milena Rašić imala težu povredu lista, koja nije u potpunosti sanirana i ne bi bilo poželjno izlagati je dodatnim naporima. Ostaće kod kuće i oporavljaće se jer imamo još dosta akcija ovog leta, a verujem da su devojke koje će biti u sastavu dovoljno kvalitetne i spremne da obezbede plasman na Svetsko prvenstvo. Naravno da neće biti lako, ali verujem da ćemo odigrati na željenom nivou – smatra Terzić.

U odsustvu Milene Rašić, kapiten će biti Stefana Veljković, srpski tim će na pomenutom turniru igrati od utorka do subote protiv Islanda, Češke, Kipra, Slovačke i domaćina Poljske, a na Svetsko prvenstvo će se direktno plasirati samo prvoplasirana selekcija.