Intervjui

UROŠ KOVAČEVIĆ – NIKOLA NAS DOVEO U RED

Svoju potpunu igračku zrelost Uroš Kovačević pokazuje ove sezone u četvrtoj sezoni italijanskog karavana. Njegov učinak u većem delu prventsva je takav da bi mu na njemu pozavideli mnogi, jer redovno je uvek mađu najefikasnijima, a procenat uspešnog napada iznosi najčešće preko 65 odsto, ako ne i bolje.

– Razlog tome je što se jako dobro osećam, kvalitetno radim, svakog dana dajem sve od sebe, bilo da je reč o treningu ili utakmici. 11U dobroj sam formi, neću da budem lažno skroman, ali to je sve proizvod prethodno rečenog. Italijanska liga je naporna, igra se non – stop i zbog toga je spremnost jako bitna.

U poslednjih pet kola, ekipa iz Verone ima isto toliko pobeda. Dolazak srpskog selektora Nikole Grbića pokazao se kao pravi potez uprave, jer je upravo toliko vremena i on pored klupe tima Kalcedonije.

– Malo nas je disciplinovao, doveo u red. Bili smo u velikoj psihološkoj krizi, gore nismo mogli, a svaka promena donosi nešto dobro. Pet pobeda govori Nikoli u prilog, a drago mi je što je tu, jer njegov način rada poznajem, treniramo dobro i verujem da ćemo nastaviti sa pobedama.

Mladi srpski as je dobro sarađivao i sa prethodnim trenerom, Andreom Đanijem, za koga ima samo reči hvale.

1– Sa njim sam dosta „porastao“ u prethodnom periodu, neke stvari unapredio i nemam ništa protiv njega da kažem. Međutim, ekipa od koje su se očekivali daleko bolji rezultati, zapala je u krizu, izgubili smo nekoliko utakmica koje nije trebalo, zavladala je panika, a ispadanje iz Kupa Italije, od poslednjeplasitane Sore, bila je kap koja je prelila čašu.

Momci iz Verone su trenutno na petoj poziciji. Serija koju su napravili je mnoge timove navela na razmišljanje pred okršajima sa Kalcedonijom, koja će opet tražiti šansu da popravi plasman.

– Potrudićemo se ukoliko je moguće da iskoračimo napred, ali mislim da je realno da doigravanje za titulu dočekamo na ovoj poziciji. A kad počne, onda svi imamo skoro iste šanse. Prošle godine nam je nedostajalo malo sreće da se domognemo finala plej – ofa, znamo kako je igrati velike utakmice. Da mi nastavimo da treniramo kako treba, da nas posluži zdravlje, a onda ništa nije daleko…

 

Mitar – igračina velikih razmera

Pored Uroša Kovačevića u Verovi igra još jedan momak „naše gore list“, Mitar Đurić, koji je i te kako poznat, naročito u Italiji. Ali, po „papirima“ on je državljanin Grčke.New Image

– Ma šta Grk – Srbin. Mnogo mi je drago što je došao. Igračina velikih razmera. Lako se uklopio, a vrlo brzo smo se pronašli, kako na terenu, tako i van njega. Dan nam počne tako što prvo popijemo kafu i pojedemo sendvič pre treninga, isplaniramo dan, a onda idemo u realizaciju istog.

 

 

Photo: bluvolleyverona.it

 

1 Responses

Comments are closed.