Aktuelnosti

VOLEJ VETS – PRVIH 25 GODINA

Kad jedan klub proslavi 25 godina postojanja, može se reći da je lep jubilej. Ali, pomenuta brojka dobija na značaju ako se zna da je tak klub ustvari onaj koga čine veterani. To je bio slučaj prvih dana decembra kada je u Beogradu ekipa Volej Vets obeležila četvrt veka.

U goste su pozvali stare, dobre, iskrene i proverene prijatelje iz Zagreba i Velikog Gradišta, kao i veterane juniore Beograda. Najpre su igrali odbojku, a potom uz bogatu trpezu i obilje pića, prisećali se početaka i vrteli film od osnivanja do danšnjeg dana u još većem broju nego na terenu.

Ono što im ne manjka jeste pedantnost i urednost dolaska na treninge. Ono što im manjka je koja vlas kose na glavi, a ono što ne da im ne fali, nego imaju i malo viškša, jesu kilogrami. Ipak, smisao za šalu je ono po čemu se završi svako druženje veterana. Naravno, muzika i pesma spadaju u nešto što se podrazumeva.

Da sve bude po “protokolu” da ne ispadne da su igrali uzalud, ukratko i o plasmanu. Pobedili su gosti iz blizine, drugi su bili oni malo dalji gosti, treće mesto pripalo je domaćinima, a četvrto onima na kojima svet ostaje. Znači, Veliko Gradište, Zagreb, Volej Vetsi, mladi veterani Beograda.