Aktuelnosti

ZA TITULU 43, ZA NOVI UGOVOR TRI DANA

Za titulu prvaka Grčke, Draganu Nešiću bilo je potrebno samo 43 dana. Pošto je podigao šampionski pehar, prošlo je samo tri dana kada je potpisao novi ugovor sa Panatinaikosom. Saradnja je nastavljena na obostrano zadovoljstvo, pa će srpski stručnjak biti pored klupe zlenih iz Atine još dve godine, uz mogućnost da se saradnja produži još jednu.

– Iskren da budem, predsednik Panajotis Malakalates i sportski direktor Sotiris Panteleon, ponudili su mi da se dogovorimo oko nastavka saradnje još dok je trajao plej – of, pre finala. Ali, nisam želeo sebe da opterećujem sa tim stvarima, već sam hteo da budem miran i da spremim ekipu za osvajanje titule. Sa druge strane želeo sam da se posavetujem sa porodicom, jer sam još nekoliko meseci pre toga Imao jednu jako primamljivu ponudu iz Bugarske.

Međutim, posle osvajanja šampionske titule usledila je još jedna ponuda, ovoga puta iz Brazila, gde je mlađi od čuvene braće Nešić trebalo samo da potpiše i ode u jedan od najpoznatijih tamošnjih klubova, Praja.

-Za tu ponudu zasluge idu Panatinaikosu, odnosno tituli osvojenoj sa njim. Ali, upravo zbog toga, pre svega odnosom sa igračicama, ljudima iz kluba, koji su mi pružili priliku, a posle dogovora sa suprugom, zahvalio sam se i Levskom i Praji i stavio potpis na ugovor sa ekipom sa kojom sam postao šampion Grčke.

Kažu da kada se jedna vrata zatvore neka druga se otvore. Tako je bilo i u slučaju Dragana Nešića, jer je, pošto je raskinuo ugovor sa Rapidom iz Bukurešta sve krenulo na bolje.

– Ne želim više o tome da razmišljam, to je prošlost. Podredio sam sebe Panatinaikosu i tako će biti. Nisam mogao da izneverim ljude iz kluba, igračice, kao i navijače. I još nešto… Za ovo kratko vreme koliko sam u klubu video sam kakva je sportska ikona Željko Obradović koji je ovde istinsko čudo i koji nam je svima iz Srbije širom otvorio vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *