Aktuelnosti

ZLATNE DAME UKRAS HOFUA

Ljubav koju građani Hofua osećaju prema našoj najboljoj ženskoj reprezentaciji, opisana je mnogo puta do sada. I kada posle gostoprimstva u njihovom gradu pre Svetskog prvenstva na kome je osvojena zlatna medalja, podrška na samim utakmicama, organizovano gledanje TV prenosa i još mnogo čega, možda neko pomisli da “nema dalje”, oni iznenade i pokažu da ima.

Najnovije oduševljenje izazvale su figure u prirodnoj veličini koje krase zgradu Gradske uprave u Hofuu. Na njima su, za sada Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Brankica Mihajlović i Stefana VGiici Ajameeljković. Jedan od idejnih tvoraca ove ideje bio je Giiči Ajame, predsednik Društva japansko – srpskog prijateljstva iz Hofua. Takođe, zvanično je predstavljena i maskota koju su nazvali jednostavno – Srbi.

Podsećanja radi, pomenuti grad se ponudio da svim srpskim nacionalnim odbojkaškim selekcijama pre velikih takmičenja koja će se održati u Japanu, budu domaćini i pomognu prilikom aklimatizacije i svega onog što bi im pomoglo da što spremnije dočekaju ista. Ideja koju su imali nekadašnji gradonačelnik Hofua, i bivši dugogodišnji ambasador Japana u Srbiji, sada prvi čovek Društva japansko srpskog prijateljstva, Tadaši Nagai, naišla je na punu podršku čelnika Odbojkaškog saveza Srbije, a da je bio pravi potez, videlo se već u prvom navratu. Iz ovog japanskog grada, naše devojke su krenule na svetski tron na koji su se popele 20. oktobra 2019. godine.