Aktuelnosti Treneri

ZLATNI PREDAVAČI NA „DIF – U“

Jedva da je prošlo 15 – tak sati od povratka u Beograd sa zčatnim medaljama, a Zoran Terzić i Vladimir Banković održali su interesantna predavanja na tradicionalnom seminaru UOTS „Treneri za pobede“ koji je održan na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. On je bio ujedno i uslov da treneri u Srbiji dobiju sertifikate za vođenje svojih timova, a bilo ih je oko 150.

Selektor novih Evropskih šampionki govorio je o prijemu servisa, jednom od elemenata koji je njegov tim odveo na tron u nedelju uveče. Govorio je i o zanimljivim situacijama sa poslednjeg takmičenja, uz video materijale sa pripreme mečeva. Na temu „CORE, slaba tačka odbojke“ izlagao je mr. Vladimir Banković, koji je takođe dugi niz godina uz najbolju žensku selekciju Srbije. U „prevodu“ mišići trupa, ocenjeni su kao izuzetno bitni za pravilan razvoj mladih odbojkaša i odbojkašica, pa je predavač izložio niz vežbi na koji način se mogu proveriti trenutne sposobnosti. Ono što je bitno jeste da je Banković rekvizite za pomoć u radu sa mladima prilagodio i klubovima koji nemaju veliki budžet.

U praktičnom delu su Terziću i Bankoviću asistirale juniorke Crvene zvezde, a interesantno je da su „podršku“ imali i od svih članova šampionskog stručnog štaba. Naravno, na kraju su za pokazano znanje i odvojeno vreme dobili zaslužene aplauze svih prisutnih, a od dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr. Saše Jakovljevića, kao bivši studenti istog skromne poklone.