Aktuelnosti

ZLATO ZA HUMANOST

Veliki događaj desio se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici. U goste su im, u okviru projekta “Odbojka spaja”, u saradnji OSS i kompanije Vip mobil, došle srebrne olimpijke Jelena Nikolić i Maja Ognjenović, sa selektorm Zoranom Terzićem. Međutim, i tako nešto bilo je u drugom planu, s obzirom da je veliko slavlje bilo zbog male Elmedine Šabanov, koja je ozdravila od bolesti, što su kontrolni pregledi i potvrdili. To je devojčica koju su devojke upoznale prošle godine, kada su takođe bile u poseti istoj ustanovi.
Sreću nije krio ni dr. Zoran Radojičić, direktor klinike, koji je rekao da postoje tri razloga za slavlje. To su, ona najveća i najvažnija, pobeda male Elmedina, potom i srebro naših odbojkašica sa Olimpijskih igara, a onda i podrška Vlade Srbije za izgradnju nove Dečije klinike.
Osmesi nisu silazili sa lica svih prisutnih, a najmlađi pacijenti su imali priliku da se slikaju sa srebrnom medaljom koje su donele naše reprezentativke, ali i da se počaste tortom koju je njihova drugarica dobila na poklon.