Aktuelnosti

ZORAN TERZIĆ O ŽREBU ZA SP: REALAN PUT KA ZAVRŠNICI

Sedmo mesto sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva sigurno nije rezulta koji je zadovoljio apetite srpske sportske javnosti, a tek devojaka i stručnog štaba. Mnogo toga se za četiri godine promenilo u timu koji više nego uspešno vodi Zoran Terzić, pa je tako naša selekcija sa trećeg mesta na FIVB rang listi bila nosilac grupe na žrebu, koji joj je za prve rivale na planetarnom šampionatu koji se igra u Japanu od 29. septembra do 20 oktobra naredne godine dodelio Brazil, Dominikansku Republiku, Portoriko, Kazahstan i Keniju.

– Mislim da, ovako, na prvi pogled, imamo realan put ka završnici šampionata, mislim tu do one dve grupe po tri. Grupe su ravnopravne, jedino je možda malo ujednačenija ona sa tri evropske selekcije. Naše ambicije su jasne, tu nema šta da se krije, a milsim da ćemo do završnice lakše stići ovim putem, gde se ukrštamo sa grupom gde su Japan i Holandina, nego da smo išli na one preostale dve. Svakako da nam je prvi meč protiv Dominikanske Republike najvažniji, da posle toga očekujemo pobede i protiv Kazahstana, Kenije i Portorika, a sa Brazilom, što se kaže „kako bude“. Ponavljam, mislim da ne bi trebalo da bude problema da se domognemo završnice Svetskog prvenstva – ocenio je trofejni selektor našeg nacionalnog tima.

 

 

 

 

 

 

4 Responses

  1. Idemo majstore, odvedi ih na vrh sveta. Samo jako!

  2. Ne sumnjam da ce opet pronaci pravi nacin, dobar tim, odlicnu formu i da cemo na Svetskom prvenstvu opet biti zapazeni. Bar kao na nedavnom Evropskom.

Comments are closed.