Aktuelnosti

ŽREB ZA OI – KONAČNO U LAKŠOJ GRUPI

Svetska odbojkaška federacija objavila je raspored grupa na olimpijskom turniru na predstojećim igrama koje će se održati ovog leta u Tokiju. Selekcija Srbije, aktuelni osvajač srebrne medalje sa poslednjih OI, pre četiri godine u Rio de Žaneiru, igraće u A grupi sa timovima Brazila, Dominikanske Republike, Koreje, Japana i Kenije. U B grupi će igrati reprezentacije Rusije, Italije, Kine, SAD, Turske i Argentine.

Na prvi pogled se može videti da je tim Zorana Terzića, koji već odavno slovi za glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje, konačno na jednom velikom takmičenju nalazi u lakšoj grupi. Ali, s obzirom da će u drugi krug takmičenja po četiri prvoplasirane selekcije, da dolazi do ukrštanja i automatskih eliminacija, skoro pa i da neće imati mogućnost slabijeg rivala u četvrtfinalu.

Kada je žreb za muškarce u pitanju u A grupi su Iran, pored čije klupe su naši treneri Igor Kolaković i Dragan Kobiljski, potom Italija, Japan, Poljska, Venecuela i Kanada, dok se u B grupi nalaze Argentina, Brazil, Francuska, Tunis, Rusija i SAD.

1 Responses

Comments are closed.