Aktuelnosti

ZVEZDINA NOVA „DIJAGONALA“

Šampionski tim Crvene zvezde se jeste „rasuo“, ali Uprava radi na tome da se dovedu pojačanja koja su sličnog kvaliteta devojkama koje su napustile klub. Dva nova imena koja bi trebalo da budu na spisku (novog i) trenera Ratka Pavličevića, na početku priprema, su Aleksandra Ćirović i Adela Helić. Odlaskom Bojane Drče i Dajane Bošković koje su imale i te kakvog udela u osvajanju „duple krune“ (naročito prva, koja je po mnogim mišljenjima bila prvi igrač šampionata), ostala je upražnjena „dijagonala“ dizač – korektor pa je moralo što pre da se reši to pitanje.

Sezona u Kazahstanu je za Aleksandru Ćirović bila vrlo uspešna, a iskustvo koje je stekla igrajući tamo, a prethodno u Rumuniji i na izuzetno neobičnoj destinaciji Kineskom Tajpehu, uz ono koje je ponela iz Vizure, veruju u Zvezdi da može da doprinese dobrim igrama ekipe sa Marakane na tri „fronta“ naredne sezone. Što se Adele Helić tiče, ona je „davnih dana“ nosila već crveno – beli dres, a partije u njemu su joj omogućile da ode u inostranstvo 2015, gde je igrala u tri navrata u Poljskoj, a i Mađarskoj i Nemačkoj ligi.

Najverovatnije da će u stari klub i Katarina Čanak, jer je odlaskom Jelene Delić u nemački Zul ostalo upražnjeno mesto blokera. Uz Sanju Đurđević umesto Tijane Milojević, to su (za sada), četiri promene u odnosu na prošlu sezonu.