Aktuelnosti

53. MAJSKI TURNIR – RASADNIK NOVIH ŠAMPIONA

Amerikanci imaju košarkaško „martovsko ludilo“, a Srbi odbojkaški “Trofej Beograda” poznatiji kao „Majski turnir“. Razlika je u tome što je događaj koji se igra u našoj zemlji, sa daleko dužom tradicijom, a ove godine održaće se 53. put. Organizator, Odbojkaški savez Beograda, portudio se i ovog puta da svi gosti osete sve čari glavnog grada, da svi imaju priliku da kroz utakmice koje igraju pokažu svoj talenat, a nema sumnje da će i ovoj novoj generaciji sve to ostati u sjajnom sećanju. Podsećanja radi, nema reprezentativca i reprezentativke naše zemlje koji nisu učestvovali na ovom prestižnom turniru i svi se rado sećaju tih vremena.

Zadržana je i „kategorija“ međunarodni, pa će tako 29. i 30. aprila, i 1. maja, na terenima dvorana SC Banjica, SC Šumice i SC Vizura, igrati momci i devojke iz osam država. Pored Srbije biće ih još iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, ukupno 40 ekipa.

U ženskoj konkurenciji učestvuju: Stara Pazova, Nova Gorica, Mkarska (A grupa), Brčko, Kosovo i Metohija, pionirska selekcija Srbije (B grupa), Zagreb, Smederevo, Skoplje (C grupa), Milano, pionirska selekcija Hrvatske, Batočina (D grupa), Ljubljana, Gračanica, Lajkovac (E grupa), Osijak, Budva, Novi Sad (F grupa), Šabac, Obrenovac, Sremska Mitrovica (G grupa), Beograd, Leskovac i Pančevo (H grupa).

Kod muškaraca su se prijavile sledece ekipe: Zagreb, Požarevac, Žirovnica, Kosovo i Metohija (A grupa), Maribor, Novi Sad, Gornji Milanovac, Ljubinje (B grupa), Ljubljana, Novi Pazar, Smederevo, pionirska selekcija Srbije (C grupa), Beograd, Bavanište, Nikšić, Ljig (D grupa)

Kao promoteri turnira pojaviće se reprezentativci Aleksa Brđović i Jovana Jovičić, a po starom dobrom običaju, pored medalja za najbolje tri selekcije, organizator je obezbedio i priznanja najboljim pojedincima. Ono što se razlikuje od dosadašnjih turnira jeste da se finalni mečevi igraju u novim terminima. Tako će devojke na teren SC „Šumice“ prvog dana maja od 14 časova, a momci dva sata kasnije.