Aktuelnosti

KOVAČEVIĆ: HVALA GRCIMA, ALI JA SAM TRENER SRBIJE

Za tri sezone koliko je pored klupe Olimpijakosa, Branko Kovačević je već postao jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji ovog kluba i Grčke uopšte. Za sada su to dve „duple krune“ (protekle dve sezone), koje će ove godine sasvim sigurno prerasti u „triplu“, jer je osvojio Kup Grčke, Čelendž kup i nedostaje mu jedna pobeda u finalu – plej ofa.

Shodno svemu navedenom, ne čudi što su mu čelni ljudi federacije ove zemlje ponudili mesto selektora ženske reprezentacije. Ponuda je zvanično upućena, a usledio je i odgovor.

– Morao sam da im se zahvalim na poštovanju, na tome što cene i poštuju moj rad, što su mi ponudili to mesto, a to nije čest slučaj. Ali ja sam trenutno ipak trener u reprezentaciji Srbije i tako će ostati. Sa stručnim štabom na kome je Zoran Terzić, napravili smo dosta uspeha, ali dosta posla nas još očekuje. Sa druge strane, mada to nije bio razlog, već ovaj koji sam naveo, grčka ženska odbojka nije na reprezentativnom nivou koji bi mene zadovoljio i koji bi me „naterao“ da ostavim ovo što imam.

Inače, posle svih uspeha koje je postigao sa crveno – belim devojkama iz Pireja, Branko Kovačević će, logično, i naredne sezone stajati pored klupe Olimpijakosa.

1 Responses

Comments are closed.